Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

35-åring åtalad för barnvåldtäkt

Den 35-åring som i april häktades för våldtäkt mot barn åtalades i dag vid Ångermanlands tingsrätt.

Den 35-årige mannen hade just avtjänat ett fängelsestraff men hann knappt ut i friheten innan han greps, misstänkt för nya brott.

Nu åtalas mannen för tre fall av våldtäkt mot barn och ett fall av sexuellt utnyttjande av underårig. Övergrepp som ska ha pågått mellan 2003 och 2007 på olika ställen i Västernorrland.

35-åringen har suttit häktad sedan i slutet av april och åtalet skulle egentligen ha kommit redan den 8 maj.

- Men då var förundersökningen inte klar så vi begärde mer tid. Det är en omfattande utredning och många som har hörts, säger kammaråklagare Lisa Eriksson.

Förutom ett stort antal vittnesförhör finns bland bevisningen även rättsutlåtande och delar av flickans dagbok. Dessutom har flickan med sin mobiltelefon spelat in en film.

- Filmen visar en situation som föregås av ett övergrepp och kan ha ett visst bevisvärde, säger Lisa Eriksson.

35-åringen nekar till anklagelserna.

- Det här är långt ifrån en enkel historia, den är betydligt mer komplicerad än det verkar. Vi har också för avsikt att föra en del egen bevisning, säger mannens advokat Johan Sterner.

Rättegången börjar nästa torsdag och fortsätter den tredje och fjärde juni.


ANNA WIKNER
070-650 77 02