Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

35-åring anhållen för barnvåldtäkt

I närmare fem år misstänks han ha våldfört sig på den underåriga flickan vid upprepade tillfällen. Under onsdagen kommer den 35-årige mannen att begäras häktad vid Ångermanlands tingsrätt för brott begångna i Kramfors, Sollefteå och Sundsvall.

- Han begärs häktad som på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn, klargör kammaråklagare Lisa Eriksson.

Gripandet av den misstänkte omgärdades av viss dramatik. Han avtjänade ett tre månader långt fängelsestraff på Skänningeanstalten utanför Linköping. Det handlade om stölder, våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

När mannen skulle lämna anstalten väntade polisen på honom. Han greps tidigt på tisdagen och fördes in till polisstationen för förhör och sedan anhölls han som misstänkt för våldtäkt mot barn.

Han transporterades sedan direkt upp till Härnösand dit han anlände sent på tisdagseftermiddagen.

Vad ingen utomstående visste när 35-åringen avtjänade sitt straff var att det pågick en stor pedofilutredning mot honom.

- Han började avtjäna sitt fängelsestraff den 29 januari, och då hade jag just öppnat den här utredningen. Under tiden han suttit inne har jag samlat på mig rätt mycket bevisning. Det handlar om upprepade övergrepp som pågått i flera år, säger Lisa Eriksson.

Mannen nekar till anklagelserna. Kammaråklagaren har dock mycket på fötterna för i annat fall skulle hon inte begära den misstänkte häktad på sannolika skäl. Häktningsförhandlingen genomförs troligen på torsdagsförmiddag.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53