Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

300 utan elström sedan i fredags

Annons

Snön fortsatte att ställa till problem i Dalsland på måndagen. Tåg blev inställda, och mer än 3 000 hushåll var utan ström.

Omkring 300 av Vattenfalls kunder i Dalsland har nu varit utan elström sedan i fredags kväll, det vill säga i mer än 2,5 dygn. Under måndagen har nya fel uppstått till följd av töväder.

Det stora problemet, för både tågtrafik och eldistribution, är att trädgrenar som tyngs av blötsnö lägger sig över ledningar och orsakar kortslutning. Just det ledde till att tågen stoppades tidigt på måndagsmorgonen.

På sträckan Göteborg-Karlstad får passagerarna åka buss mellan Mellerud och Säffle. Tågen väntas komma igång igen under dagen, enligt Banverket.

Även trafiken Göteborg-Oslo drabbades. Bussar sattes in mellan Öxnered, utanför Vänersborg, och Dals-Ed eller Halden. Strax efter lunchtid kunde dock tågen gå igen.

Vid 14-tiden var cirka 3 200 hushåll inom Vattenfalls lokalnät i Dalsland utan elström. Mindre avbrott förekom även på andra håll, bland annat hos Vattenfall i Bohuslän, hos Fortum i Värmland och hos Eon i Jönköpings län.

Omkring 150 reparatörer från Vattenfall arbetar med att reparera avbrotten i Dalsland. Arbetet försvåras av att snön på många håll är en halv meter djup.