Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

30 nya jobb till Sollefteå?

När norska Statkraft för tre år sedan etablerade sig i Sollefteå var ambitionen att växa i Sverige. Inom kort är det meningen att Statkraft ska köpa 16 kraftverk av Eon- vilket kan leda till ett 30-tal nya jobb i Sollefteå.

Det bör poängteras att Statkraft och Eon fortfarande bara träffat ett intentionsavtal. Helt klart blir allt nu under det första halvåret.

- Vi tror så mycket på det här att vi redan nu gått ut och börjat rekrytera personal och bygger om lokalerna, berättar Per Nordlund, chef för Statkraft Sverige.

Statkraft har en driftcentral på Nipan i Sollefteå sedan 2005. För att få plats med expansionen ska hyresvärden, fastighetsbolaget Dagon, nu bygga ut den gamla militärkasernen. Det blir en 1 500 kvadratmeter stor vinkelbyggnad i tre plan, inklusive källare.

- Det ska vara klart den 1 januari nästa år så för att hinna har vi redan börjat förberedelserna, berättar Paul Gerdin, fastighetschef på Dagon.

De kraftverk Statkraft nu köper ska styras från driftcentralen i Sollefteå som utökar till att vara igång dagtid till att bli en dygnetrunt-enhet.

Just nu söker Statkraft efter diverse chefspersoner och administrativ personal. Så fort avtalet med Eon skrivs under kommer man att gå vidare med rekryteringen av resten, mest teknisk personal.

- Sollefteå blir huvudkontor för Statkrafts svenska vattenkraftsproduktion, säger Per Nordlund.

I dag arbetar tio personer vid enheten i Sollefteå men man räknar med att det kan bli upp emot 40.


Läs mer i onsdagens TÅ.JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68