Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

28-åring anhållen för knivdåd

Tillståndet är fortfarande kritiskt för en av de två män som skadades i ett knivdåd i Norrköping tidigt på nyårsaftonens morgon. En 28-årig man har anhållits misstänkt för dråpförsök.

Det hela verkar ha börjat med tjafs mellan den misstänkte och de två männen utanför en krog. De två knivhöggs sedan ett stycke därifrån, säger Birgitta Gustavsson, stationsbefäl vid Norrköpingspolisen.

Polisen fick larm om knivskärningen vid fyratiden på morgonen. De två 26-åriga männen fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset.

Den ene mannen hade skurits i magen och bröstet och opererades akut för livshotande skador i buken. Hans tillstånd var fortsatt kritiskt under eftermiddagen. Den andre mannen kunde dock lämna sjukhuset.

Den misstänkte 28-åringen greps odramatiskt i ett hus i närheten av brottsplatsen. Han har förhörts av polisen och uppges förneka brottet.

Det är ännu oklart om de två männen kände den misstänkte sedan tidigare.