Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

26-åring anhållen för skolhot

Annons

En 26-årig man har anhållits efter ett bombhot mot en skolbyggnad i Båstad. Han är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Han misstänks även för förberedelse till mord.

Han ska vara elev på den skola som han misstänks ha bombhotat, uppger Birgitta Dahlin, beredskapsansvarig för Båstad kommun, till TV4 Nyheterna Halland.

Hotet polisanmäldes av kommunen i går eftermiddag, bekräftar Båstads kommuns kommunikationschef Birgitta Sjöberg för TT. Vad hotet gick ut på vill hon inte berätta. Skolbyggnaden kallas i folkmun "gamla folkskolan" och används bland annat för hemkunskapsundervisning och vuxenutbildning.

Enligt Helsingborgs Dagblad hämtades 26-åringen till förhör under natten. Han anhölls i morse.

Mannen misstänks även för förberedelse till mord, uppger polisen i ett pressmeddelande. Under dagen kommer förhör att hållas med vittnen och andra personer.

"Den tekniska undersökningen är i stort sett klar men jag vill inte gå in på ytterligare detaljer. I övrigt har jag inte mer att tillägga i ärendet i nuläget", säger kommissarie Annika Nilsson vid länskriminalen i Helsingborg i ett pressmeddelande.

Den 26-årige mannen greps i sin bostad under natten av piketen i Malmö och den nationella insatsstyrkan från Stockholm.

Mer läsning

Annons