Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

24-åring häktad för lantbrukares död

Annons

En 70-årig lantbrukare hittades död och bakbunden i sitt hem utanför Eslöv i maj förra året. En 24-årig man som misstänks för delaktighet i brottet häktades på lördagen. Men inte för mord, som åklagaren ville.

Efter själva häktningsförhandlingen tog rätten 45 minuter på sig för att besluta att mannen skulle häktas. Men den bevisning kammaråklagare Helena Ljunggren visade räckte inte för att få mannen häktad för mord. I stället blev det den mildare rubriceringen grovt vållande till annans död och grov misshandel.

Den 70-årige lantbrukaren hittades död och bakbunden i sin bostad i maj förra året. Han hade skador som visade på våld. Mycket talar för att överfallet skedde fyra dagar tidigare, bland annat för att post och tidningar fanns kvar i brevlådan. Polisen tror att mannen levde flera dygn efter överfallet och att han dog av bland annat chock, svält och vätskebrist. Utredarna misstänker att det handlar om ett rån som gått snett.

Tidigare har också en vid tiden för överfallet 14-årig pojke delgetts misstanke om delaktighet. Eftersom han bara var 14 år när brottet begicks kommer han inte att kunna ställas inför rätta.

Åtal ska vara väckt senast den 18 december.