Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

20-årig Ö-viksbo döms för tre brott

En 20-åring från Örnsköldsvik har dömts till 60 dagsböter – 3 000 kronor – för tre förseelser.
Mannen har erkänt i två av fallen.

Den 4 november förra året körde mannen bil utan att ha rätt till det. På färden körde han in i en lyktstolpe som skadade så att den behövde repareras för nära 15 000 kronor.

Trots att mannen i bilen omöjligt kan ha missat att han kolliderat med lyktstolpen så gav han sig iväg från platsen – det var på Åkerivägen i Husum – som om inget hade hänt.

Knappt två månader senare missbrukade mannen cannabispreparat innehållande tetrahydrocannabinol, som är narkotikaklassat.

Den dömde mannen har erkänt att han kört olovligt, samt ringa narkotikabrott – men han har förnekat att han har avvikit från olycksplatsen på Åkerivägen i Husum.

Han har i förhör sagt att han ville provköra bilen efter det att den hade blivit reparerad. Vidare har han uppgett att han kört delvis ned i ett dike, varpå hans bil skadades.

Det finns dock ett vittne som sett mannen köra på lyktstolpen.

Mannen är sedan tidigare dömd för ringa narkotikabrott och olaga intrång.

Vid straffmätningen har tingsrätten beaktat att mannen inte fyllt 21 år.