Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 000 kronor - för upplysningar om mordbrand

Efter mordbranden i Skarped som höll på att kosta 43-årige Hans Byström livet tar polisen hjälp av tv-programmet Efterlyst. Dessutom kan en belöning på 20 000 kronor – för avgörande tips – bli aktuell.

Annons

– Hans mår lyckligtvis mycket bättre nu och har kommit igen riktigt bra. Han är en kämpe. Närminnet från händelserna har fortfarande inte kommit tillbaka, men efter alla operationer ska Hans nu få hjälp med att bearbeta sitt trauma, säger pappan Rolf Byström.

Vägen tillbaka har bland annat innefattat tre operationer.

– Först opererades Hans i Sollefteå för de mest akuta skadorna. Sedan blev det ytterligare specialistoperationer i Sundsvall och därefter i Umeå. Man har grabben i tankarna hela tiden, säger Rolf.

En av Hans Byströms släktingar har erbjudit sig att ställa upp med 20 000 kronor i belöning, för avgörande tips som kan hjälpa polisen i deras utredningsarbete, något som inte är helt officiellt än.

– Gången är sådan att vi från polisens sida tar ställning till ifall en belöning kan hjälpa oss i utredningsarbetet eller ej. I detta fall har vi ställt oss positiva till en belöning, säger Hans Björner, informationsansvarig, polisen i Västernorrland.

När en belöning blir ett faktum innebär det att pengar förs in på ett av polisen kontrollerat konto för utbetalning till tipsare. Transaktionen har ännu inte skett.

– Att man såhär som privatperson vill bidra med en belöning är väldigt ovanligt. Han [red: Hans] måste ha människor i sin närhet som bryr sig väldigt mycket om honom. Men som sagt, innan vi har pengarna på ett konto hos oss kan vi inte gå ut med belöningen, konstaterar Björner.