Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

2–0 på nytt för stabilt Frånö

2–0 verkar vara ett gångbart resultat mellan Frånö och Högakusten. 2–0 blev det i våras på Tuvan och lördagens returmöte på Kinavallen resulterade i en ny 2–0 seger för Frånö.

– Jag är helnöjd med höstpremiären, vi spelade lite annorlunda än tidigare, men genomförde matchplanen i stort sett felfritt, kommenterade FSK-tränaren Jan Nordqvist.

Frånö ändrade inför matchen till en 4–5–1 uppställning och bestämde matchbilden till stora delar. Visserligen öppnade Höga Kusten piggt, men bolltrillandet strandade mot ett stabilt spelande Frånöförsvar där Andreas Vikner, före detta Ramviksmålvakten dirigerade sina styrkor från sin position längst bak i laget.

När Marius Calin gav Frånö ledningen efter en halvtimme hade gästerna matchen under kontroll. Samme man ökade sedan på FSK-ledningen till 2-0 i början av den andra rundan.

– Tre poäng var det viktigaste, vi spelade klokt och 2–0 var snarast i underkant, vi skapade ytterligare ett par riktigt klara chanser, summerade Jan Nordqvist.

Segern innebar att Frånö klev upp på en tredjeplats i tabellen närmast efter toppduon Sollefteå och FV. Bäst på plan var Tobias Törnsten på det centrala mittfältet och vi plussar även lite extra i Frånö för tvåmålsskytten Marius Calin.

Kontraktskrigande Höga Kusten som förstärkt sina trupper under sommaruppehållet stod inte riktigt att känna igen.

– Det har sett jättebra ut på träningarna, men i dag fungerade vi inte som ett lag, men det ska vi visa framöver, sa spelande tränaren Sergiu Tanurcov som bara plussade för mittbacken Mihail Cabac i sitt lag.