Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16 flyktingar åkte med bussen till Viskan

Bussen som under natten stått parkerad vid Centralstationen i Sundsvall började vid halv fyra på söndagseftermiddagen att köra mot Viskan.
18 flyktingar valde att åka med och när bussen kom till Viskan tog samtliga beslutet att kliva av.

På lördagskvällen stannade bussen vid järnvägsstationen i Sundsvall med 25 flyktingar som valt att inte kliva av i Viskan och Åstön.

Läs också: Därför vill flyktingarna inte lämna bussen på Centralstationen

Migrationsverket hade uppfattat det som att de asylsökande på egen hand ville fortsätta resan med tåg.

– Men de började förhandla om vem som skulle stå för kostnaden och vägrade att lämna bussen, säger Marlene Westberg, enhetschef på Migrationsverket.

Sedan dess har bussen stått parkerad där och under natten och söndagsförmiddagen lämnade ett antal personer, några av dem barnfamiljer, bussen och tog tåget.

På söndagseftermiddagen bestämde sig Migrationsverket för att köra bussen till asylboendet i Viskan.

– Vi har uppfattat att det finns en önskan bland flera av dem att få åka dit och vi hoppas att alla kliver av, säger Marlene Westberg.

Precis innan avfärd valde ytterligare två personer att lämna bussen och resa vidare på egen hand.

Klockan halv fyra rullade bussen med 18 personer ombord iväg från järnvägsstationen.

När bussen anlände till Viskan valde samtliga asylsökande att kliva av bussen och acceptera det boende som Migrationsverket erbjöd.

– Det var lugnt och sansat och jag tycker att vi gjort ett bra jobb och drivit en konsekvent linje, säger Marlene Westberg.

Läs mer: Flyktingar vägrar lämna buss på Centralstationen

Läs mer: Okänd skickade pizzabud till bussen