Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

16-åring avgjorde för Timrå

HV71-Timrå spelades utan mer än tio av lagens namnkunnigaste spelare. Då klev en 16-åring fram och avgjorde istället.

- Vi spelade vår hockey på ett nästan perfekt sätt med tanke på hur många vi saknade idag, sade Timrås Magnus Svensson-Pääjärvi efter segern med 3-0.

Timrås första mål var ungdomens seger över rutinen. Matchens äldste gav bort pucken - matchens två yngsta tackade och tog emot.

HV:s 35-årige landslagsback Johan Åkerman tappade uppmärksamheten i egen zon för ett ögonblick. Timrås 16-åring Anton Lander snodde pucken och spelade fram jämnårige Magnus Svensson-Pääjärvi som smällde in ledningsmålet i krysset.

- Det var mitt första elitseriemål, jag blev väldigt glad. Jag hade chansen strax innan också, men då missade jag. Andra gången tog jag i mer och satsade mest på att träffa mål, sade en strålande glad Svensson-Pääjärvi efter matchen.

- Roligt att det var Anton som passade också, det kändes riktigt bra att få fira målet tillsammans. Pucken ligger väl förvarad i trunken nu, sade målskytten.

Matchen handlade annars mest om de spelare som inte var med. Båda lagen saknade många namnkunniga spelare.

I HV saknades bland annat en hel femma med landslagsmän: Davidsson, Thörnberg, Voutilainen, Petrasek och Luoma.

Timrå har många långtidsskadade spelare. Ytterligare sjukanmälningar på matchdagen förvärrade situationen ännu mer. Laget kom till Jönköping med bara tre femmor, utan namn som Hedström, Pärssinen, Pyörälä, Koskinen och Sanny Lindström.

- Det var en annorlunda känsla att åka ner hit och bara vara 15 utespelare. Man visste redan innan att man skulle få speltid hela matchen. Det kändes bra, man kände sig lite mer som en viktig del av laget än annars, sade Svensson-Pääjärvi.

Timrå gjorde en bra match med tanke på förutsättningarna. Men samtidigt var HV mycket tamare än normalt.

Frånvaron av spelare märktes väldigt tydligt i hemmalaget. I Timrå blev effekten i stället att de med normalt mindre speltid klev fram.

- Det kändes väldigt tufft att åka hit med så många spelare borta. Men på uppvärmningen såg vi att även HV hade en hel del tunga namn borta. Det gav nog nytt mod till våra spelare, sade Timrås tränare Charles Berglund.

Kanske var det några Timråspelare som noterade att även HV saknade folk. Men Svensson-Pääjärvi körde en mer obekymrad stil. Han hade ingen koll alls på HV.

- Nej, jag visste inte att de saknade någon. Jag märkte det först i deras power play, jag undrade varför Johan Davidsson inte var inne och styrde spelet, sade Svensson-Pääjärvi.

Efter matchen fick HV:s reservmålvakt Andreas Andersson frågan om han visste vem lagets senaste målskytt är.

- Ja, det måste ju vara...Eller, nä. Eller är det! Är det jag? Men det är ju väldigt längesen, sade en förbryllad Andersson.

Visst är det Andersson. HV har inte gjort mål på två hela matcher, och därmed är målvaktens 4-0 i tomt mål mot Linköping fortfarande senaste gången en HV-spelare gjorde mål.


STAFFAN RUNEMO/TT