Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

15 miljoner satsas på miljön

Västernorrland är ett av Sveriges duktigaste län när det gäller miljöteknik och miljödriven utveckling. Och så ska det förbli.

Det är syftet med ett nytt projekt som drar igång, där man ska samordna privata och offentliga initiativ.

Under åren 2004 till 2007 pågick en liknande verksamhet genom "Miljölänet Västernorrland". Nu är det dags för Miljölänet 2.0, eller som länsstyrelsen kallar fortsättningen "Arena för miljödriven regional utveckling".

Projektet kommer att kosta 15 miljoner kronor att genomföra och man har förutom privata intressen landstinget och alla kommuner med sig.

- Länet har gjort sig ett namn i landet som miljömedvetet och vi vill fortsätta att synas inom EU som en region i frontlinjen för miljön, säger landshövding Gerhard Larsson.

Meningen är att olika lokala initiativ ska bindas samman och att man ska kunna dra nytta av varandras erfarenheter. På så sätt ska miljön gynnas, men också samhällsutvecklingen. För det finns både jobb och pengar att hämta i miljöteknik och miljöutveckling.


ANDERS LIDÉN
070-316 84 92