Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14:e raka för Linköping

Annons

Fjortonde raka hemmasegern - efter ett härligt målfyrverkeri.

Linköping slog Djurgården med 7-4 och skaffade sig ett större grepp om andraplatsen i elitserien.

Men gästerna ansåg sig bestulna på ett friläge i slutet av den andra perioden - som kan ha fällt avgörande.

När LHC hade power play i slutet av den andra perioden snodde Djurgården åt sig pucken och var på väg mot en kontring två mot noll. Då fastnade den på en av linjemännens skridskor och i stället tog hemmalaget ledningen med 5-4 genom skyttekungen Jan Hlavac.

En frustrerad Jimmie Ölvestad snackade till sig tio minuters utvisning - och målet tog knäcken på Djurgården.

I den sista perioden var det aldrig något snack. Mattias Carlsson och Pontus Petterström ordnade 7-4 och hemmalaget agerade betydligt säkrare defensivt än innan.

Mötena mellan Linköping och Djurgården har varit stentuffa den här säsongen - och den här drabbningen var knappast något undantag.

I ett högt tempo med full fart framåt, massvis av mål och vassa chanser, tuffa närkamper och heta känslor spände man musklerna inför slutspelet.

Östgötarna - som innan hade plockat fem av nio möjliga poäng mot Djurgården - satte direkt upp jakten efter 14:e raka hemmasegern genom att leda med både 2-0 och 3-1.

Men elitseriens näst bästa bortagäng kvitterade först till 3-3 och senare till 4-4. Men till slut orkade man inte stå emot Linköpings tryck.