Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

14-årig elev kan bli fall för åklagaren

Den 14-årige elev som misshandlade en lärare på en av Härnösands högstadieskolor i fredags, kan trots sin låga ålder komma att bli ett ärende för åklagare.

Det säger förundersökningsledaren Ulrika Blyberg.

- Jag har skickat ärendet till åklagare för bedömning. Om det blir en utredning så handlar det inte om en normal förundersökning utan det hamnar under rubriken "unga lagöverträdare".

Polisen har genomfört ett antal förhör och där har det vuxit fram en motivbild.

- 14-åringen lekte med en boll i korridoren tillsammans med en kompis, och det är en oskriven regel att man inte får göra så. Då kom läraren ut och sa till killarna och då uppstod det en ordväxling där den misstänkte killen ska ha varit provocerande mot läraren.

- Läraren skulle då ta med sig den misstänkte in till rektorsexpeditionen. Då slog killen flera slag som träffade läraren i ansiktet, och det är alltså en misshandel, förklarar Ulrika Blyberg.

Hon påpekar att den eventuella motivbilden så här långt är resultatet av de vittnesuppgifter som lämnats. Läraren har ännu inte hunnit höras.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53