Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100-tals sommarjobb till ungdomar

Nu finkammas Sollefteå på arbetssugna ungdomar som vill jobba i Norge till sommaren.

- Vi behöver hur många som helst till Gardemoens flygplats, till bryggerier, lager och till kundservice, säger Malin Fagerhus från bemanningsföretaget Kellys Service.

Det var ett stort intresse när företaget kom till Sollefteå för att rekrytera och informera om verksamheten. Arbetsförmedlingen i Sollefteå hade ordnat workshops för bemanningsföretaget som igår som intervjuade och träffade intresserade spekulanter.

Malin Fagerhus, som kommer från Sollefteå, numera boende i Oslo med familj, rekryterare för Kellys Service, tycker att ungdomar från Sollefteå skall prova på att jobba i Norge.

- Passa på och kom och jobba i Norge. Det finns mycket sommarjobb och det är bra mycket bättre än att gå sysslolös i Sollefteå, säger hon.

Det är stor brist på chaufförer, truckförare, lagerarbetare och medarbetare till kundcenter. Ringnes och Carlsbergs bryggerier behöver starka lastbilsförare med bra ryggar och i god fysisk form.

Mikael Sköld, arbetsförmedlare med inriktning mot den norska arbetsmarknaden, berättar att intresset är stort och han beräknar att nära 200 personer besökte arbetsförmedlingen igår.

En av intressenterna är Patrick Swan från Sollefteå som kan tänka sig att arbeta i Norge.

- Det är bra löner och inte minst finns det mycket lediga jobb att söka. Det är stor skillnad på arbetsmarknaden i Norge jämfört med Sollefteå, säger han. Patrick har erfarenheter från verkstadsindustrin och det är framför allt den typen av arbeten som han ser störst möjligheter inom.

Malin Fagerhus berättar att många svenskar arbetar på Gardemoens flygplats, som är Norges största. Svenska ungdomar ordnar ofta gemensamt boende och det är inte alls omöjligt att hitta bostad i Oslo.

/Allehanda.se