Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

1,4 miljoner från staten till Technichus

Technichus i Härnösand får ett bidrag på 1,4 miljoner från Myndigheten för skolutveckling. Detta står klart när myndigheten fördelat ut pengar till de Science center som finns i landet.

Technichus är ett av 14 center som i år får stöd. Mest får Tom Tits Experiment, Södertälje.

Myndigheten anser att intresset är stort för att förklara naturvetenskapliga och tekniska fenomen med ett tvärvetenskapligt perspektiv. Man strävar efter att lyfta fram samspelet mellan människa, samhälle, teknik och natur i ett historiskt och kulturellt perspektiv.

- Vi kan liksom föregående år konstatera att samarbetet mellan science centers och kommuner och skolor utvecklas, både när det gäller att erbjuda fortbildning för lärare och att anpassa besöksprogram till barn och elever i olika åldrar. Även samarbetet med högskolor, främst inom lärarutbildningen fortsätter, skriver myndigheten i sitt beslut.

Myndigheten anser också att kontakterna och stödet från näringslivet, både lokalt och regionalt, är viktigt för många verksamheter.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60