Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

1-1 mellan Timrå och Modo

Timrå tar sig an Modo i kväll på hemmaplan. Följ matchen här på allehanda.se

Det tog drygt 7 minuter in i första perioden. Sedan tog hemmalaget Timrå ledningen med 1-0.

Detta genom Peter Regin med assist av Oscar Sundh.

Med ledningen fick de inte behålla länge.
Tre minuter senare gav Modos Andreas Molinder bortalaget 1-1.

Med assist av Tommy Wargh och Pierre Hedin.

Inför matchen 19.00

Tränartankar Charles Berglund.
- Det blir en tuff uppgift att ta sig an Modo hemma. Senast avgjorde de matchen mycket på grund av ett bra powerplay, och vad jag har förstått spelade de även bra i numerärt överläge mot Mora i lördags då man producerade fyra mål i den spelformen, säger

- Nu när domarna gått tillbaka till den gamla nivån igen gäller det att man inte har klubban uppe i midjehöjd för då blir det en tvåa direkt, men det har vi gjort bra i båda matcherna efter uppehållet och jag hoppas vi kan fortsätta så.

- Vi har fortsatt stora personalproblem men glädjande är att Sanny Lindström, Kalle Koskinen och även Fredrik Hynning är tillbaka i speldugligt skick igen. Det finns dock flera frågetecken i övrigt, vilket gör att vi inte kan spika någon trupp förrän efter förmiddagsträningen på matchdagen.


Timrå:

Målvakter: Johan Backlund (Magnus Åkerlund).
Backar: Petri Kokko, Robin Jonsson, Kimmo Lotvonen, Eric Moe, Sebastian Erixon, Pär Styf, Sanny Lindström.
Forwards: Björn Svensson, Riku Hahl, Petr Tenkrat, Anton Axelsson, Peter Regin, Oscar Sundh, Magnus Svensson-Pääjärvi, Johan Andersson, Anton Lander, Fredrik Hynning.
Tränartankar
Skadeläget
Jonathan Hedström (knä), Timo Pärssinen (rygg), Mika Pyörälä (knä), Robert Carlsson (ben), Erik Andersson (knä).

Tränartankar

Harald Lückner:

- Härlig vändning senast när 1-3 hemma mot Mora IK blev till sist 6-3.
- Just den typen av matchvändningar betyder mycket för oss, säger Harald Lückner, coachen. Misstag gör man alltid och nu kom vi snett in i matchen i första perioden, men visade ändå moral och klass som tog tre poäng.
- I samband med vändningen mot Mora kom i varje fall två riktiga så kallade flytmål, Fredrik Wargs 3-3 och Andras Salomonssons 4-3.
- Men sådana mål förtjänar man också. Vi sa ett tag i höstas att vi hade lite osmak och otur, men i långa loppet brukar saker och ting jämna ut sig.
- Länsderbyt blir en ny härlig utmaning. Numera vet jag ju att de här s k länsderbyna är någonting alldeles extra. Dessutom handlar det ju om en riktig sexpoängsmatch. Vi slåss ju om platserna i toppen och tillsammans med Timrå är det ju Färjestad, Linköping och Frölunda vi fightas med. Vinner vi i Timrå är vi nio poäng före med åtta matcher kvar. Klart att det skulle vara skönt.
- Det vi måste skärpa till är spelet i sin helhet som inte alls varit bra i matcherna efter LG Hockey Games. Ska vi i stället se till det glädjande är det förstås att Niklas Sundströms formation kom igång rejält och var bakom flera mål.


Modo:

Målvakter: 60 Karol Krizan (30 Michal Zajkowski).
Backar: 7 Per Hållberg - 8 Oscar Hedman, 5 Hans Jonsson - 35 Pierre Hedin, 23 Atvars Tribuncovs - 2 Jens Westin.
Forwards:10 Per-Åge Skröder, 24 Niklas Sundström, 22 Patrick Yetman -15 Andreas Salomonsson, 39 Per Svartvadet, 9 Magnus Wernblom - 18 Peter Öberg, 20 Oscar Steen, 29 Andreas Molinder - 19 Jari Tolsa, 79 Fredrik Warg, 13 Marcus Jonasén.
Extraspelare: 41 Victor Hedman, 16 Tobias Forsberg.