Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1 000 000 kronor behövs för tvåan

Junsele IF har nu tagit första steget i ett nytt försök och mot en ny satsning i fotbollens division 2.


I dagarna har föreningen skickat in en anmälan till Svenska Fotbollsförbundet gällande seriespel säsongen 2013 och ambitionen är för dagen är division 2 och ingenting annat.

Annons

– Vi är inställda på att spela i tvåan och vet väl lite bättre nu än förra gången vad som gäller, bland annat när det gäller programmet för spelarövergångar av utländska spelare.

– Men samtidigt är vi fullt medvetna om att det här är en stor process och kräver sin organisation, spelare och framför allt ekonomi, säger fotbollssektionens ordförande David Håkansson.

Junsele hade för några veckor sedan, på initiativ från en av föreningens medlemmar, ett stormöte där fotbollssäsongen 2013 var föremål för en diskussion.

Enligt rapporterna därifrån var det ett givande möte och ett steg framåt i arbetet mot nästa säsong.

Men för ett litet samhälle som Junsele är det förstås ett väldigt stort steg att spela i division 2 jämfört med division 3. Det kräver en avsevärt mycket större organisation runt själva laget och fotbollsverksamheten i stort.

Spelartruppen måstes ses över ordentligt och som sagt, det måste in bra mycket mera pengar i klubbkassan jämfört med tidigare.

– Jag gissar att vi behöver åtminstone 1000000 kronor för att gå i land med detta. Det kan jämföras med ungefär 2-300000 som det kostade oss att spela i trean, fortsätter Håkansson.

Det pågår funderingar och arbeten med hur detta ska lösas och inom kort borde det vara klart i stora drag hur, eller om det är möjligt att plocka hem de här pengarna.

Anmälan som Junsele gjorde till Svenska Fotbollsförbundet gäller deltagande i seriespel och före den 21:a november måste de ge förbundet ett definitivt besked om de tar sin plats i tvåan. Skulle det mot all förmodan bli så att Junsele tvingas lämna ett negativt besked till förbundet innebär det dock inte att de rasar ned och får börja om längst ned i seriesystemet, utan då blir det division 3 igen.

– Det infördes nya regler i den frågan förra året, säger David Håkansson. Men tills vidare jobbar vi utifrån att vi spelar i tvåan.

Foreningen Junsele IF har sitt årliga höstmöte på söndag och det är inte alls uteslutet att ett definitivt besked kommer redan där.

Annons