Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två Glada blev gladast av alla

/
  • Team Två Glada från Stockholm var glada när de kom till Örnsköldsvik – och ännu gladare när de åkte hem, som vinnare av den ansedda fisketävlingen Pike Challenge.
  • Gäddorna har varit mer på tagen än de var just i helgen. Men de som ställde upp i Pike Challenge hade ändå två fina fiskedagar att njuta av.
  • Lars Sjödin var försiktig när han först mätte sin gädda. Efter att ha rapporterat 97 centimeter fick han lägga på två till – och var alltså bara en ynka centimeter från metern.
  • Hemmafiskarna Niklas Rudsten och Håkan Hörnqvist bildade laget Hitta Nemo. Själva hade de mycket svårt att finna några gäddor.
  • De 32 lagen i Pike Challenge hade ett digert prisbord att göra upp om.
  • Så här ser en Pike Challenge-vinnare ut; Daniel Mickelsson från Stockholm.

David Jansson och Daniel Isaksson var glada fiskare när de kom till Örnsköldsvik för tävla i Pike Challenge.
Och de var ännu gladare när de reste hem.
Anledningen var att deras lag Team Två Glada hade lyckats bäst med gäddorna.

Annons

Killarna från Stockholm hade 14 centimeters marginal till laget Dubbelhugg, som detsamma som Kennet Olsson och Tomas Johansson från Örnsköldsvik.

Medlemmarna i de 32 lagen var ganska överens vid prisutdelningen på söndagseftermiddagen: Det hade inte varit något vidare fiskeväder i dagarna två.

– Vi försökte med samma taktik som förra året när vi blev tvåa, men den här gången var det inte på djupet man skulle gå, summerade exempelvis Tommy Lindmark, som bildade lag med Mattias Lövdahl.

Han fortsatte:

– Men det är bara att bryta ihop och komma igen ett annat år.

Om tredjeplatsen i spinntävlingen blev det så hårt det kan bli. När tävlingsledaren Marcus Sedin hade använt tumstocken så att den var näst intill utnött, visade det sig att MÅLF, med Örnsköldsvikskillarna Magnus Åström och Lars Fredriksson hade delat placeringen med Team Dekis. Även på femteplats var det Örnsköldsvik; tack vare ungdomarna Simon Näsström och hans namne Jernberg.

I den individuella klassen var det också stockholmare i topp. Där handlade det om att dra upp fem gäddor på över 75 centimeter styck. Det lyckades Daniel Mickelsson bäst med. Hans fiskar mätte 100 centimeter, 94, 91, 89 och 86.

– Jag har ett lantställe i Nordingrå som jag försöker åka till åtminstone en gång per år, och nu blev det så att jag ställde upp här. Mycket trevlig tävling, sa den rutinerade fiskaren, som efter prisutdelningen bjöds på ett dopp i havet i centrala Örnsköldsvik.

Under tiden summerade tävlingsledaren Marcus Sedin:

– Det har varit en bra tävling – och bättre ska den bli. Vi har dragit upp många gäddor på över metern. Målet är att vi ska ha Sveriges mysigaste gäddfisketävling, och det har vi.

Annons

Mer läsning

Annons