Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trevligt återbesök från Eken ute på Tvillingsta koloniområde

/

De kom med solen och värmen den 30 augusti, våra gäster från seniorboendet Eken i Järved. Det var ett glatt återbesök, eftersom det är tredje året i rad som de hälsar på hos oss ute i Tvillingsta koloniområde.

Annons

Långborden i pergolan var dukade med nyplockade trädgårdsblommor och nyskördade krusbär, röda, vita och svarta vinbär samt gula och röda hallon. Efter välkomsthälsningen sjöng en grupp koloniodlare vår egen ”Tvillingstavisa”. När besökarna var färdiga med sitt eget fika, lät de sig väl smaka av de nyplockade bären. Cecilia hade ordnat en liten frågetävling och bundit vackra blombuketter som pris.

Efter förevisning av närodlade köksväxter, pratade vi om djurlivet ute på vårt koloniområde och mindes den halvtama räven, som vi berättade om vid deras första besök för tre år sedan. Den räven har vi knappt sett skymten av under senare tid. Däremot har vi sett att grävlingen varit i farten i skymningen och grävt fram flera jordgetingbon vid odlingslotterna. Några fakta om, för oss, nya fågelarter nämndes också. Våra glada och trevliga gäster hade glimten i ögat och hängde intresserade med i samtalen och de små skämten.

”Underbart är kort” står det i visan och tiden denna vackra sommardag gick fort, tills det var dags för seniorerna att åka tillbaka till Järved. Som avslutning sjöng vi gemensamt några kända sommarsånger, varefter våra tacksamma besökare hälsades välkomna åter nästa sommar. När gästerna nyss hade åkt, vem tittade då fram mellan hallonbuskarna om inte den nämnda räven - som vi inte sett till på länge! Kanske kände han vittringen av att det var trevligt folk, som nyss hade varit på besök hos oss ute i Tvillingsta koloniförening?

Text: Anders Edlund

Foto: CZ

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons