Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora pengar att tjäna på nätet

/

Den utflyttade Örnsköldsviksbon Magnus Bråth tackar internet för en framgångsrik yrkeskarriär.

I dag är Magnus sökmotorsspecialist och delägare vid ett av Sveriges ledande företag i branschen.

– Det här är bara början, säger Magnus Bråth när han får frågan om Internets utveckling de senaste åren

Annons

Magnus Bråth, från Örnsköldsvik har arbetat med internet i hela sitt yrkesliv. I dag är han delägare i företaget Pineberry i Stockholm som är ett av Sveriges ledande företag med inriktning mot sökmotormarknadsföring och webbutveckling.

Pineberry startade upp sin verksamhet 2007 och köpte in sig i Magnus Bråths dåvarande företag Sökmotorkonsult, ett företag som erbjöd sökmotoroptimering på konsultbasis.

– Jag har internet att tacka för hela mitt yrkesliv. Jag skulle jobba med något helt annat om det inte vore för internet. Att ha varit med på resans från internets start fram tills i dag har varit spännande.

Magnus Bråth arbetar med sökmotoroptimering - vilket betyder att han kan det mesta om hur man ska lägga upp sitt företag på nätet för att hamna så högt upp som möjligt på olika sökmotorer, till exempel Google.

– Generellt är företag ganska dåliga på att utnyttja de små knep som finns. Det gäller att tänka på vad kunderna söker efter.

De senaste åren har Magnus Bråth haft Costa Rica som sin arbetsplats, innan dess arbetade han ett år på Malta - men om två veckor kommer Bråth att ha Stockholm som sin arbetsplats

– Jag har suttit vid en badstrand och arbetat, men nu är jag tillbaka i Sverige igen, säger Bråth som har både familj och släkt kvar i Örnsköldsvik.

I Örnsköldsvik kan man komma väldigt långt i konkurrensen genom att använda enkla knep på sin hemsida för att få så många träffar som möjligt och hamna så högt upp på till exempel Google som möjligt.

– Ur sökmotoroptimierings synvinkel är det inte lika viktigt att satsa på stora snygga bilder som rullar i flash - för det förstår ändå inte Google - det behöver inte vara så snyggt för att pagerankingen ska bli hög, säger Bråth och fortsätter:

– Det viktiga är att textinformationen är bred och att viktiga ord finns i både rubrik och titel. Har dessutom företagen många inlänkningar till sin sida blir det ännu bättre, då har man vunnit väldigt mycket.

Nu för tiden har gemene man och kvinna med sig internet i stort sett över allt, antingen genom sin smartphone, laptop eller surfplatta. Men vänta bara, enligt Magnus Bråth som är initierad i ämnet har vi mycket mer att vänta i utvecklingen.

– Det här är bara början, försäljarna kommer ta över nätet mer och mer. Jag anade att det skulle bli stort men förstod kanske inte hur mycket pengar som finns att tjäna för företagen på nätet.

Mer läsning

Annons