Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seniorernas curlingavslutning

/

Curling är en motionsform som inte är en så vanlig aktivitet. Men under några år har det blivit ett stort intresse bland gentlemen 70 + klassen. De ser denna form av aktivitet som mycket lämplig och dessutom en form av trivsamma stunder av gemenskap.

Annons

Inspirerade av lokala förmågor som håller världsklass så ger det oss en extra krydda på verksamheten. Deltagarantalet hat vuxit snabbt under några år och det känns som att ökningen kommer att fortsätta. Under god ledning av vår coach Stefan Sedin (årets coach) så får alla en god grundkunskap och vartefter blir spelet mera intressant. Det har för första gången genomförts en curlinggala som avslutning efter våromgången. Ett stort antal curlare med sina partners samlades på Varvsbergs restaurangen för en högtidlig samvaro och en förträfflig ceremoni för förtjänta curlare. Mönstret var att efterlikna övriga galor med nomineringar och korta tacktal från de vinnande deltagarna.

Många prestationer uppmärksammades under stort jubel och med fina priser som utdelades. Som i alla stora tävlingar så premieras det vinnare och så även här. Curling mästare denna säsong blev Hasse Nilsson med Lars Ulander på andra plats och Stefan Sedin på tredje plats. En lite ovanlig men rolig del som avslutar den sista matchen är att komma mitt i prick. Här fanns det en klar segrare och det är Lars Eriksson. Övriga på pallen blev Hasse Nilsson och Olof Östberg. Samtliga i dessa grenar erhöll 5 kg potatis vilket inte är illa. Alla är överens om att detta evenemang kommer bli en återkommande festkväll och från Curlingklubben önskas lycka till med den fortsatta verksamheten och att det finns plats för flera deltagare.

Lennart Arnlund

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons