Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vinnare på Företagarkvällen

/
  • Företagarkvällen arrangerades för sjätte gången - i år blev kockarna Peter Eriksson och Linnea Liljedahl årets nyföretagare.
  • Alcazar sjöng sina discolåtar till en entusiastisk och dansande Örnsköldsvikspublik.
  • Åke Holmberg, vd för Core IT som utsågs till årets företagare 2015.
  • Det var fullsatt på ispisten på Fjällräven center.
  • Glitter och glamour – på företagarkvällen deltog 450 uppklädda gäster.

För två år sedan startade kockarna Linnéa Liljedahl och Peter Eriksson sin verksamhet – i går prisades de på företagarkvällen.

Annons

Mingel, middag och musik. Företagarkvällen lockade 450 personer till Fjällräven center när den i går arrangerades för sjätte gången.

Läs mer: Här är alla bilderna från kvällen

Årets nyföretagare blev Linnéa Liljedahl och Peter Eriksson, ägare till restaurangen Linnéa & Peter som bland annat rekommenderats av White Guide.

– När det hade sjunkit in att vi var nominerade, blev vi så stolta över vad vi gjort. Vi smygöppnade restaurangen i november 2012, det har varit en spännande och omtumlande tid sedan dess, säger Linnéa Liljedahl.

– Det är kul att restaurangbranschen uppmärksammas på det här sättet. Vår grundtanke har varit att skapa en miljö som vi själva skulle vilja gå till.

Ytterligare en restaurang prisades under kvällen. Mammamia utnämndes till årets utvecklare av staden och stadsnära turism, verksamheten har drivits av familjen Sternad-Jönsson i drygt 40 år.

Det tyngsta priset, årets företagare, gick i år till Core IT. Konsultföretaget har sin bas vid industriområdet i Domsjö och arbetar med att utveckla IT-miljön hos kunder både i Sverige och på den internationella marknaden.

– Vi nominerades för att vi är med och sponsrar idrottsföreningar och bidrar till Örnsköldsviks samhällsbyggnad, säger Åke Holmberg, vd.

– Jag är bara en frontfigur för Core IT, det är framförallt mina medarbetare som gör allt jobb. Det är dem jag ska tacka, och alla våra kunder.

Core IT kommer nu att delta i Företagarnas regiontävling – och kan därifrån ta sig vidare till riksfinal.

Årets företagsledare blev Peter Johansson som lett Eurocon till stor ökning av verksamheten sedan börsintroduktionen för drygt sju år sedan.

Inredaren Camilla Thelin, CDesign, valdes till årets företagande kvinna 2015.

– Jag har synts mycket i år, jag tror att det kanske är därför jag nominerades. Det betyder otroligt mycket, jag är hedrad, glad och tacksam, säger hon.

Priset Årets spotlight – en kategori utan nomineringar – gick till Magasinet Höga Kusten för att de lyfter fram det geografiska området som varumärke.

Galan uppmärksammade även Lars Söderlind på kommunens näringslivskontor, som fick priset Årets Ö-viksstjärna. Han har varit inblandad i att arrangemang som Antikrundan och Melodifestivalen förlagts till Örnsköldsvik.

Det blev en kväll med mycket glitter och glamour – inte minst då Alcazar bjöd på discostämning i arenan.

Mer läsning

Annons