Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasarettssångarna gör comeback.

/
  • Återsamling av Lasarettssångare som aktualiserar sin repertoar inför comebacken den 30 mars på LP:s cafémöte.

Lasarettssångarna kallades en kör som bildades i april 1965. Vid körens 10-års jubileum gjordes ett reportage i en av lokaltidningarna. Där kunde man läsa att kören bildats efter att ett flertal patienter tyckte det var långsamt när de låg inne på sjukhuset och då undrade de om det inte kunde ordnas så att någon kom och sjöng.

Annons

Louise Lindström, en av initiativtagarna, berättade i reportaget att hon tagit upp idén med några vänner om att starta en kör som sjöng på sjukhuset. De var genast med på noterna. Husmor Märta Svensson tillfrågades och blev jätteglad över idén. Så började den kören som kallades Lasarettssångarna att sjunga på sjukhusets olika avdelningar.

Deltagarna i kören arbetade alla inom vården och de kom från olika församlingar i Ö-vik. Körens signatur speglade deras trosfriska sångarglöd: ”Vi för vår del kan inte låta bli att tala om vad vi hört och sett”. Det de inte kunde låta bli att berätta om i vittnesbörd och sång var Jesus.

Kören blev populär och de fick även kallelser att sjunga rumt om i Ö-viks kyrkor och kapell.

Nu är det dags för comeback. LP-verksamheten på Pingstkyrkan brukar anordna cafémöten.

När LP:s föreståndare Robert Lindgren frågat Louise om hon kunde vara med och sjunga vid något av cafémötena kom hon på idén att återförena de som varit med i Lasarettssångarna och ta med kören till cafémötet. Även denna gång var Lasarettssångarna med på noterna.

Repetitionsmötet blev en riktig nostalgitripp där i många gamla minnen delades.

Repertoaren aktualiserades och nu är Lasarettssångarna redo för en comeback. Det sker på LP:s cafémöte 30 mars i Pingstkyrkan dit alla förstås är välkomna.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Mer läsning

Annons