Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Politiker slösar med våra skattepengar"

/
  • Det specialdesignade cykelstället på torget kostade 431 000 kronor.
  • Joakim Lindholm är kritisk till att kommunen betalade så mycket för cykelparkeringen.

431 000 kronor kostade den nya cykelparkeringen på torget skattebetalarna.
Reaktionerna i sociala medier lät inte vänta på sig.

Annons

"Stöld", "Jag blir rasande över hur våra politiker slösar med våra skattepengar". Det har varit upprörda känslor på Facebook efter avslöjandet om att cykelparkeringen på torget i Härnösand kostade över 400 000. En av anledningarna till den höga prislappen var enligt kommunen att man var tvungna att specialdesigna stället.

En läsare undrar om Härnösandsborna verkligen efterfrågat en sådan här lösning och om man egentligen inte borde ha lagt pengarna på att utveckla cykelbanor istället. Men det finns också de som är positiva. "Är väl bra att uppmuntra cyklandet? Lite väl dyrt för en cykelparkering kan tyckas men sluta grina gott folk! När de för en gångs skull lägger pengar på något vettigt?!"

När vi pratar med människor på stan så är det just kostnaden som upprör. Joakim Lindholm tycker att det är alldeles för dyrt. Han säger att detta inte är första gången kommunen sätter upp cykelställ på torget.

– Först satte de ju bågar till cyklar, som de sen lyfte bort. De har ju hållit på med det här hur länge som helst och det har kostat pengar redan tidigare. Så gräv du där så kommer det fram ännu mer pengar. Härnösands kommun upphör aldrig att förvåna, säger han.

Erica Nordin ser genom sitt jobb på McDonalds i Härnösand andra saker som hon tycker att politikerna borde lägga resurser på.

– Det är onödigt att lägga så mycket pengar på en cykelparkering. Vi borde istället lägga pengar på det som behövs, till exempel en ungdomsgård som kan vara öppen dygnet runt så att unga har någonstans att vara på nätterna.

På Facebook fortsätter debatten.

Mer läsning

Annons