Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härnösands äldsta Rotaryklubb firade 80 år

Lördagen den 18 november firade den äldsta Rotaryklubben i Härnösand 80 år med fest på Sankt Petri Logen.

Annons
Annika Winhagen och pianisten Marco Fonseca tolkade Monika Zetterlund med bravur.

Årets president, Kristoffer Bodin, hälsade välkommen och presenterade ett antal data ur Rotarys historia, både globalt och lokalt. Rotary är väl mest känt för att ha bidragit till att nästan utrota polio i världen men där utöver görs många insatser i katastrofområden och andra hjälpbehövande länder. Även Härnösands Rotaryklubb bidrar med finansiering och andra insatser.

Aktuellt just nu är att bekosta en så kallad Shelterbox, ett tält med utrustning, till ett katastrofområde. Lokala projekt och insatser genomförs löpande, till exempel utdelas stipendier till ungdomar som gör något för andra ungdomar.

Klubbpresidenten förmedlade också ett antal gratulationshälsningar från olika klubbar och från Härnösand-Kanaludden Rotaryklubb överlämnades gratulationen ”live” från en närvarande representant.

Firandet hölls på anrika S:t Petri Logen.

En hälsning framfördes via internet från en av världspresidentens representanter, som har till uppgift att besöka Rotarydistrikt i olika delar av världen. Vår representant deltog i distriktskonferens i Lycksele i år. Han bor i Skottland.

För underhållningen svarade Annika Winhagen med sång, ackompanjerad av Marco Fonseca. De framförde bland annat en del av Monika Zetterlunds visskatt. Mycket njutbart!.

Ett personligt kåseri om erfarenheter som kvinnlig Rotarymedlem under 22 år stod också på programmet. Det framgick att vägen mot jämställdhet går framåt, även om det sker i sakta mak.

Sist men inte minst bör Logen ha en eloge för den utsökta måltiden.

Ulla Johansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons

Mer läsning

Annons