Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En galet givande galakväll på O'Learys

De flesta av oss förknippar O’Learys med en genuin sportbar, men kvällen den 14 november intog restaurangen en helt annan skepnad. Petra Granström med personal bjöd som vanligt på utsökt god mat och service, men tv-skärmarna visade istället för sport den på TV3 direktsända Diabetesgalan från Grand Hôtel i Stockholm med insamling till förmån för diabetesforskningen.

Annons
Gästerna trivdes vid de fullsatta borden.

Det var den lokala diabetesföreningen i Örnsköldsvik, som på själva Världsdiabetesdagen bjöd in att i trivsam samvaro följa Diabetesgalan med populäre Peter Jihde – själv diabetiker – som programledare.

Linda Kristiansson med familj lät sig väl smaka.

Vi var ett 80-tal hungriga och förväntansfulla gäster, som bänkade oss och såg fram emot en informativ och underhållande afton. Innan TV-galan fick vi lyssna till Emilia Holmlunds engagerande och personliga berättelse om sitt liv med diabetes. Hon, liksom många av oss upplever fortfarande missuppfattningar och fördomar kring denna folksjukdom, som varje dag skördar fem liv där diabetes är den underliggande dödsorsaken.

En av kvällens höjdpunkter var då diabetesföreningens ordförande Lars Persson ringde in vårt gåvobelopp på 12 000 kr, där O’Learys bidrog med 61 kr/gäst. Galans totala insamlingssumma i Sverige nådde över 5,7 miljoner kronor, som oavkortat går till Diabetesfonden.

Galaklädda styrelsemedlemmar njöt i fulla drag.

För mig personligen – som kassör i lokalföreningen – var det en speciell upplevelse att efter flera månaders konvalescenstid få förmånen att kunna delta.

Lars-Gunnar Lundin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons

Mer läsning

Annons