Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Potatisdag och konstutställning i Brynge

En gång per år brukar jag åka till Brynge, och Potatisdagen känns extra viktig då jag får möjlighet att äta palt med det goda fläsket till.

Detta är en läsartext.

När jag kommer upp strax efter klockan 11 är parkeringen redan nästan full. Folk träffas och står överallt och diskuterar.

Håkan Nordström inviger sin konstutställning.

Jag börjar med palten och letar efter en plats att sitta ner. Ser en ensam man vid ett litet bord och frågar om jag får göra honom sällskap. Vi får en trevlig pratstund och tiden rinner iväg då jag träffar många jag känner och det känns allmänt trevligt.

Annons

Annons

Lite senare än jag tänkt mig går jag ner till gamla kraftstationen och Håkan Nordströms konstutställning i Brynge Konsthall.

Där har en stor publik samlats som lyssnar spänt på Håkans invigning av utställningen. Håkan berättar om sina alster från olika epoker i hans fotografiska liv som nu sitter uppsatta på väggarna.

Ljudnivån är hög och besökarna intresserade av allt från Clownen Ruben från Ulvön, där man även har möjlighet att lyssna på hans dragspelsmusik, till tavlor med Rost och Rock.

Håkans långa konstnärsliv visar sig på väggarna. Jag kramar om honom och är glad att få vara på vernissagen som jag missade på utställningen i Ringarbönninga i Herrgårdsparken.

Det ger alltid mycket att få höra konstnärens tal på vernissagen för att förstå hur han tänker om sin konst. Det långa fotografiska liv Håkan haft under 40 år som fotograf visar sig i hans konst.

Smedjan – konsten att göra en krok.

Anders Thorsén och jag diskuterar tillsammans hur man på bästa sätt ska marknadsföra konst och kultur i kommunen. Därefter promenerar jag uppför den branta backen och ser det lilla huset till vänster. Där har jag aldrig varit tidigare, går ner och upptäcker att det är en smedja. En man får prova på med hjälp av smeden och jag ser hur järnet efter värmen i elden så småningom böjer sig och en krok tar form.

Vilken fantastisk dag i detta vackra sensommarväder och så upplyftande med alla glada och intresserade människor som man träffar.

Margareta Hedberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan