Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Lyckad dag på Varvsberget

Lördagen den 9/9 samordnade CK Örnen sin downhill-avslutning med STF:s Vandringens dag-arrangemang. Paradisliften, som ägs av Friska Viljor har för andra sommaren i rad hållits öppen för allmänheten avslutade också sitt lyckade samarbetsprojekt mellan FV, CK Örnen, STF Ö-vik och Ö-viks kommun för i år.

Detta är en läsartext.

Downhillcyklisterna hängde upp sin cykel på en krok på liftkorgen. Foto: Jan Lindmark

Annons

Förra sommaren åkte cirka 2 500 personer i liften upp till Varvsbergets topp och ofta ner igen. Hur många som åkt i år vet vi inte men summering pågår. På avslutningsdagen köpte 29 vuxna biljetter och 11 dagkort för cyklister såldes Dessutom kom 15 CK Örnen-medlemmar med årskort och körde för fullt. Det tar 7-15 minuter att åka liften upp till toppen och där har CK Örnen starten på sin Down Hill Park med 7 olika nedfarter i varierande svårighetsgrad. De flesta kör ner på 3 minuter och köar för nästa åk. Liften sköttes av STF på avslutningsdagen.

Vandringens Dag beskrivs så här på STF:s hemsida;

"Att vandra är något av det billigaste, mest lättillgängliga, hälsosamma och härliga du kan göra! Med Vandringens dag vill vi uppmuntra dig till att upptäcka ditt närområde och unna dig en skön stund utomhus. Oavsett om det är i skogen, på fjället, i city eller vid havet.

Annons

Annons

Full fart i backen, bilden är lånad fån CK Örnens hemsida.

Den 9 september är det dags igen och vi har laddat upp med hundratals vandringar, både med och utan guide. Det finns verkligen aktiviteter för alla smaker – både för nybörjare och inbitna vandringsrävar. Så ta dig ut i ditt närområde tillsammans med någon av våra lokalavdelningar, boenden eller andra aktörer och organisationer som anordnar aktiviteter denna dag. Självklart kan du kan även välja att vandra helt själv! Det viktigaste med dagen är att du sätter den ena foten framför den andra och njuter. God tur!"

Jenny Lundgren berättar om Mattias Anderssons konstverk. Foto: Jan Lindmark

STF lokalavdelning utnyttjade möjligheten att åka lift upp på toppen av Varvsberget och anordnade två olika ledareledda vandringar därifrån. Den ena gick till Åsberget och en slinga tillbaka. Den andra gick den nya konstslingan 2,6 kilometer kallad Wander Wonder. På den vandringen träffade vi på 6 olika konstverk gjorda av norrländska konstnärer under temat "i rörelse". Turligt nog fick vandrarna sällskap av en av dessa konstnärer, Jenny Lundgren. Hon guidade och förklarade på ett utmärkt sätt.

Annons

Efterlängtad syn, rastplats vid Hörnsjön på konstvandringen. Foto: Jan Lindmark

Kommande STF arrangemang; 19/9 Höstinspiration Bjästa Handelsträdgård, 23/9 går vi igenom Stockholmsgatorna och den27/9 är det Bilbingo i Moliden. Detaljer finns på Fb och Hemsida. Välkomna.

Jan Lindmark

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan