Annons

Annons

Annons

Sidensjö

Läsartext
Brända Taket gjorde succé i Drömme

I söndagskväll var det dags för Brända Taket att spela på Valhalla i Drömme. IOGT-NTO föreningens ordförande Olle Häggström var glad att lokalen var så välfylld när han hälsade välkommen, med förhoppningen att glädjen och stämningen skulle bli hög i lokalen.

Detta är en läsartext.

Hela orkestern Brända Taket med Roger Franzen Nilsson, Gunnar Säfsten, Thomas Sundberg, Kristin Berggren, Lasse Engman och Magnus Edholm, när de framför Simply the best, på svenska Du är bara bäst. Då var det tryck i lokalen. Foto: Bertil Westin.

Annons

Kapellmästare Gunnar Säftsen inledde med att Drömme måste vara ett av de vackraste namnen på en by i vår kommun. Gunnar var glad att Brända Taket spelat på så många olika platser runt om i kommunen i sommar som bland annat Gideå, Björna, Forsån och Brynge.

Inledningsvis spelades låten Mil efter mil som vii alla förknippar med Totta Näslund, och det blev naturligtvis mer Totta under kvällen. De fortsatte med Mitt liv är nu och Benen i kors. Så kom då en av de låtar som Gunnar skrivit själv, Riksväg 91. Vägen från Örnsköldsvik som numer har nummer 348. Vi fick följa med på resan efter en väg som inte alltid var så välplogad, och under våren många gupp.

Kapellmästare Gunnar Säfsten när han på sitt underfundiga sätt presenterar låtarna och berättar en del anekdoter. Foto: Bertil Westin

Annons

Annons

Publiken nynnade med och nickade igenkännande. Bandet var väldigt artiga, och bad publiken fundera på vad nästa låt hette, då den har en koppling till Drömme, och då spela de Paradiset som flera kände igen. Efter ytterligare fyra sånger som När jag faller, Höga Kusten, Nybyggarland och Bara om min älskade var det dags för paus. Kökskommitteen hade verkligen laddat upp och serverad en rejäl macka och en godbit så publiken fick verkligen rejäl förplägnad.

Valhallalokalen var välfylld denna kväll. Foto: Olle Häggström

Arrangemanget var den 10 september som är Suicidpreventiva dagen, och det är viktigt att vi påminns om detta och pratar om självmord, tänk er att över 1 500 personer tar sitt eget liv varje år. I november genomförs Psykeveckan här i Örnsköldsvik där kommunen, regionen och många ideella organisationer bland annat IOGT-NTO genomför många föreläsningar och andra aktiviteter.

Konserten fortsatte med Lyckobringaren och Det spelades bättre hockey, sedan kom den egna låten Gamla IP. Gunnar berättade att Gamla IP låg där gamla busstationen låg, för att seden bli parkering och ny byggs det badhus. Det påminner mig som Nära-reporter, att en god vän till mig brukar säga att vi nolaskogsare ofta förklarar en plats med att berätta vad som varit där tidigare.

Annons

Det är verkligen ett nöje att lyssna på Kristins sånger, här är hon omgiven av Thomas Sundberg och Lasse Engman. Foto: Bertil Westin

Låten om Gunnars egen by Västerfanbyn var han naturligtvis stolt över. När Kristin sjöng Tina Turners låt Simply the best på svenska Du är bara bäst, var succén given. Avtackningspresent blev en flaska Godtemplardricka, och naturligtvis blev det extra nummer.

Arrangör för den lyckade kvällen var Drömme IOGT-NTO med stöd av NBV och Arrangörslyftet.

Olle Häggström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan