Annons

Annons

Annons

Bilstöket i centrala Örnsköldsvik

Insändare
Dags att andra intressen än hockey får lite draghjälp

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Einstein påstås ha myntat uttrycket ”The definition of insanity is doing the same thing over and over and expecting different results”. Och rubriken i ÖA i dag är såklart svart på vitt i den bemärkelsen ”Nya utsatta platsen, bilstöket i Örnsköldsvik”.

Annons

När jag var hälften så gammal som jag är i dag jobbade man häcken av sig på sommarjobbet och la varenda spänn på bilintresset. Man skruvade i bilen hela vintrarna och veckokvällarna på sommaren. Allt för att kunna mäta sig med andra bilar på två filer med ett rödljus i ena änden, på helgerna.

Bild: Arkivbild, Viktor Holmström

Annons

Arenan hette på den tiden bland annat Centralesplanaden i Örnsköldsvik. Det skrevs även då spaltmeter i ÖA om”problemet”. Vi som höll på insåg så klart hur farligt och idiotiskt det var, vårt nattliga intresse. Att ingen förfriskad kroggäst blev påkörd är ett mirakel. Men det var alldeles för kul och spännande och bidrog till många nya vänner. Det tog säkerligen mer än tio år för polisen och politikerna att slutligen ta död på våra drömmar och vårt intresse.

I dag jagar man istället bilburen ljudintresserad ungdom runt parkeringar i stan. Ungdomarna är så klart inte korkade. Dom flyttar sig varje gång det blir nya förbud. Vilket tillslut resulterar i rubriker som ”Nya utsatta platsen, bilstöket i Örnsköldsvik”. Och visar åter att politiker inte lär sig.

Tänk om politikerna på min tid hade satsat på oss ungdomar. Hjälpt till att ordna två filer med ett rödljus på någon tom plätt någon mil utanför stan. 90 procent av street racingen hade försvunnit över natten. Kanske hade det utmynnat i något som liknar dagens succé med isracingen på Kallehov. Vi ville ju bara tävla och snacka skit med likasinnade. Vart vi gjorde det spelade mindre roll för oss. En egen plats att spika på tillsammans hade gjort mycket. Något att tänka på när man hanterar dagens ”problem”.

Annons

Hockeyn är stor för att man satsar på den, inte för att alla så gärna vill spela. Nu står Modo Hockey på egna ben. Dags att andra intressen får lite draghjälp.

Slutligen, flyttar man in till stan bör man vara medveten om att man då kommer bo i stan. Här lever det om på kvällar och helger.

Lev och må!

Grabben hela dagen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan