Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
PRO Örnsköldsvik fick besök av förbundet

Onsdag en 30 augusti hade PRO Örnsköldsvik ett uppskattat besök av ordförande i PRO Riks Åsa Lindestam. Hon besöker normalt inte föreningar men tack vare goda kontakter i styrelsen så gjorde hon ett undantag.

Detta är en läsartext.

Ordförande Lage Dahlqvist hälsade ett 90-tal medlemmar välkommen och så klart även vår huvudgäst Åsa som fick ordet och berättade om sin bakgrund, sin tid i riksdagen och lite roliga episoder i livet.

Förbundsordförande PRO Åsa Lindestam. Foto: Eva Sonidsson

PRO Riks driver just nu tre högaktuella frågor: förbättra pensionerna, att tänderna ska tillhöra kroppen och viktiga frågor i äldreomsorgen.

Att det löst sig med skatten för 57:orna lyfte Åsa som en stor framgång, även om utbetalningen dröjer.

Under den senaste tiden har bedrägerierna mot äldre ökat och PRO har tillsammans med polisen drivit kampanjen ”Lägg på luren”. Bedrägerier av det här slaget är ett stort problem. Kontakt med storbanken Swedbank om att lägga in en fördröjning när man swishar större belopp har förts, tyvärr utan större framgång än så länge.

Annons

Annons

Fullsatt på mötet. Foto: Eva Sonidsson

Åsa nämnde också Priskollen som genomförs en gång per år av PRO.

Pro arbetar fram en APP för att man i telefonen ska kunna nås av aktiviteter och information från Pro på ett enklare sätt.

Medlemmar i PRO har en bra försäkring via Folksam, där medlemmarna har 5 timmar gratis juridisk rådgivning vid till exempel skrivning av testamente.

Det här var ett axplock ur det vår förbundsordförande berättade om och hon avtackades av Lage med en kaffetermos som hon kan ha med sig på sina cykelturer nere i Söderhamnstrakten som hon kommer från.

Därefter tog den kända duon BEA (Benka Forsberg och Anders Olsson) över och spelade två låtar innan vi serverades en god smörgås och kaka.

BEA, Benka Forsberg och Anders Olsson. Foto: Eva Sonidsson

Benka drog därefter några historier och limerickar så vi fick dra på smilbanden, mer härlig musik spelades och publiken sjöng med i deras låtar.

Lage påminner om tennis på studs som börjar den 5 september på Mattsborgen.

Annons

Nästa medlemsmöte den 27 september blir det information av LP-stiftelsen och underhållning av Svea Bylund.

Den 19 oktober är det ”Offentliga måltidens dag” där pensionärer bjuds på mat på torget lagat av skolans kockar.

Britta Håkans från PRO Ångermanland informerar om en Strokedag den 20 september, ”Lär dig mer om stroke/afasi” på Gnistan 10-15.

Ivar Svensson berättade om Pubkväll 18 oktober.

BEA för Trivselträff den 19 oktober klockan 13 på Gnistan där det blir dansant musik.

Vi tackar Ivar Svensson för lottförsäljningen under mötet.

Vi tackar kökspersonalen och för fin underhållning av BEA.

Eva Sonidsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan