Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Unga entreprenörer prisade

Under sommaren har 18 sommarlovsentreprenörer i Örnsköldsvik fått möjlighet att driva egna företag och utforska världen av entreprenörskap. Dessa unga entreprenörer har fått visa upp sina affärsidéer och produkter under en festlig kickout, som även innebar diplom- och prisutdelning på First Hotell Statt den 23 augusti.

Detta är en läsartext.

14 av de totalt 18 sommarlovsentreprenörerna samlades den 23 augusti för en festlig kickout på First Hotel Statt.

Annons

Handledaren Ulla Leijonmarck, som har stöttat och guidat entreprenörerna under sommaren, var djupt imponerad över deras drivkraft, engagemang och mod. Vissa av entreprenörerna mötte utmaningar längs vägen, som systrarna Ceren och Rojin Karakas som fick avslag på sin ansökan om att sälja sina bakverk. Trots avslagen gav de inte upp och fick till slut tillstånd att stå på torget med sitt företag "Karakas mellanmål". Deras uthållighet och framgångsfaktorer ledde till att de fick Sommarlovsentreprenörs ekonomipris.

Annons

Årets Ekonomipris hämtades rättmätigt hem av Ceren och Rojin Karakas för företaget "Karakas Mellanmål".

Alexandru Petre, vinnare av årets marknadsföringspris, hade en trög start med sin affärsidé, men hittade till slut sin nisch genom att erbjuda marknadsföringstjänster till företag i Örnsköldsvik. Han berättade att han började jobba gratis för att skapa en portfolio och nu får han in alltmer uppdrag.

Annons

Årets Marknadsföringspris gick till Alexandru Petre, 17 år. Här med handledare Ulla Leijonmarck.

Gustav Eriksson och Rojda Demez, som ursprungligen planerade att starta en barnkör, bildade istället en musikalisk duo och har fått fler spelningar. De är tacksamma för möjligheten som Sommarlovsentreprenör gav dem och planerar att fortsätta med sitt företagande på fritiden.

Annie Lindgren, vinnare av priset “Årets Driv”, bevisade att åldern inte spelar roll när det kommer till att starta ett företag. Hon har startat sin egen webbshop och samarbetar med olika organisationer för att skapa försäljningsbara produkter av sin konst. Annie fick till och med besök av centerpartiets ordförande Muharrem Demirok, som blev imponerad av hennes kreativitet och köpte två väskor av henne.

Priset “Årets Driv” gick till konstnären Annie Lindgren och företaget “Art by Annie L”.

Annons

Det är en prestation att ha 18 unga entreprenörer som vill driva egna företag under sommarlovet. Beslutsfattande kommunpolitiker bör känna sig stolta över att många av dessa ungdomar valt att fortsätta med sina företag efter sommaren. Detta har inte bara gett dem möjligheten att prova på företagande, utan har också utrustat dem med värdefull kunskap och erfarenhet inför framtiden!

Annika Österling

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan