Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Föreningen Norden på Finlandsbesök

Under ett par dagar har Föreningen Norden i Örnsköldsvik anordnat en resa till Finland.

Detta är en läsartext.

Annons

Resan gick med buss och med båten Aurora Baltic från Holmsund till Vasa. Där fick vi en guidad rundtur med inslag av en hel del gemensam historia, som vi har med vårt grannland.

Färden fortsatte till Närpes. Där finns Finlands största odlingar av grönsaker. Vi hade också förmånen att få titta närmare på dessa stora odlingar.

Vid kvällens middag hälsades vi välkomna av Närpes stadsdirektör, Mikaela Björklund, samt av medlemmar i den finska Föreningen Norden. Stadsdirektören berättade mycket inspirerande om den framtidstro som präglade staden med deras många framgångsrika företag. Hon berättade också om hur de arbetat med de många vietnameser staden tagit emot.

Annons

Annons

Vi besökte nästa dag det intressanta Stella Polarismuséet, där vi fick en föreläsning om signalspanarna och deras flykt med hemligt material till Härnösand och Gävle.

Vi hann också med en guidning i Närpes med omgivningar före hemresan, som slutade med en riktigt fin skärgårdsbuffé på båten.

Reseledare var Karl Ingberg, styrelseledamot i Föreningen Norden. Han hade sett till att vi fick ta del av många intressanta områden. Han har sitt ursprung i Närpes och var den som planlagt hela resan.

Sammantaget blev resan en bekräftelse på Föreningen Nordens intentioner: att lära känna våra nordiska länder, vår gemensamma historia och bygga förtroende inför framtiden.

Karin Nordin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan