Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
PRO Kultur åkte med Ådalen III

Fredagen den 25 augusti kom Per-Åke med en buss från Byberg & Nordin och hämtade förväntansfulla medlemmar i PRO Kultur.

Detta är en läsartext.

I väntan på att få stiga ombord Foto: Elsy Sjöberg

Annons

Först hämtade han i Gullänget, sedan Arenan, före detta Melinders Kiosk, Hörnett, Svedjeholmen och Bjästa. Totalt blev vi 53 stycken i bussen.

Ordförande Eva Sonidsson hälsade alla välkomna och hoppades på en trevlig dag. Bussen körde till Öds kaj i Kramfors där Ådalen III hade lagt till. Vi hälsades välkomna av personal från båten och fick veta att vi skulle sitta i salongen. Lite trångt var det men ”finns det hjärterum finns det stjärterum” som det heter.

Annons

Annons

Högakustenbron. Foto: Eva Sonidsson

Buffén var dukad med en mängd delikatesser som sill, lax, kyckling, olika sallader med mera. Därefter fick vi kaffe med en jättegod kaka. Under tiden vi åt kom det en regnskur men sedan blev det uppehåll så vi kunde gå ut på fördäck och beundra utsikten.

Innan vi kom till Högakustenbron fick vi information om den. Den invigdes 1997, har 40 meter segelfri höjd, är 1800 meter lång, 17,8 meter bred och pylonerna är 180 meter höga. Vi åkte under den och in i Norafjärden innan båten vände och åkte tillbaka.

Klas Norberg underhöll. Foto: Gunilla Lindström

Det fanns även underhållning på båten. Denna dag var det Klas Norberg som stod för den. Han spelade mest på akterdäck men kom även ner till salongen och spelade några låtar.

Eftersom vi var från Örnsköldsvik började han med ”Bröderna Byströms begravningsbyrå” som skrivits av Olle Norell. Han framförde även ”Cotton fields”, ”Hooked on a feeling”, ”Never can tell”, där han även spelade munspel och flera andra kända melodier. Han spelade in i det sista till dess att båten låg vid kajen igen.

Annons

Trångt men trevligt Foto: Eva Sonidsson

Vi gick till den väntande bussen och åkte hem efter ännu en trevlig utflykt.

Tack till alla som ville dela denna upplevelse med oss och tack till Per-Åke som körde lugnt och tryggt.

Elsy Sjöberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan