Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Kultändarna körde med fullt gaspådrag

Man blir glad av Göran Jonssons och Ola Vikströms musik då de i Kultändarna kör så det ryker. Ryktet hade nått ut att de skulle spela den 24 augusti på Kom In, så det blev lapp på luckan och tjo och tjim i dryga timmen.

Detta är en läsartext.

Kultändarna Ola Vikström elbas och Göran Jonsson elgitarr spelar Görans egen text och musik samt kända gitarrlåtar från förr. Foto: Kjell Larsson

Annons

Göran Jonsson är en riktig spjuver, som bjuder på sig själv så det stänker om det. Vilka lyckliga ungdomskamrater Göran Jonsson hade som fick uppleva tiden med honom i Norrböle utanför Mellansel, tänker jag då jag hör honom berätta om alla bus och upptåg. Då fanns det nog en liten Emil i Lönneberga i honom och det gör det nog fortfarande.

Ola Vikström är den genuine musikern, som är med på alla tokiga hyss som Göran får. Göran är en fena på att ge förslag på kluriga medleyn, som Ola tar fram bakgrunder till. Det skall vara Göran Jonsson som kommer med den tokroliga idén att bygga ihop Spel Olles gånglåt med Lycklige Henriks polka, Gärdebylåten och Min Gitarr. Publiken sjunger med i de låtar man känner igen. När musiken tystnar går Ola igenom vad man spelat. Ett mycket trevligt inslag, där det på Kom In blev tre olika medleyn, där samma låt kan som till exempel den blommiga falukorven dyka upp flera gånger.

Annons

Annons

Det som kännetecknar Kultändarna är glädjen i att spela gitarrlåtar från förr. På Kom In dammade man av The Ventures, Hunters, Tornados, Spotnicks, Shadows och Streaplers för att ta några band ur högen.

Allsång blev det också, då man valde ut två mycket välkända Sven-Ingvars klassiker, vilka väckte liv i hela salen. Det var inte bara Kultändarna som hade kul utan även publiken och personalen, så då Kultändarna kom till avslutande Leende Guldbruna Ögon blev Karin Vinter uppbjuden till en fartfylld bugg av en av värdinnorna.

Allting har ett slut, men Kultändarnas popularitet räcker ett bra tag till, så för er som missade showen på Kom In lär nya chanser snart dyka upp.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan