Annons

Annons

Annons

Järved

Läsartext
Grillfest på boulebanan i Järved

Lördagen den 19 augusti inbjöd PRO Järved-Bonäset sina medlemmar till medlemsträff utomhus på Boulebanan vid Ö-viksfjärden.

Detta är en läsartext.

Många hade kommit till grillfesten vid boulebanan i Järved. Foto: Kristina Förare

Annons

Vackert väder och många medlemmar som bänkade sig. Grillmästare var Harald Molin som skötte detta viktiga uppdrag med bravur. När alla ätit korv av det rejälare slaget och druckit kaffe som styrelsen bryggt hemma i köket med kaka till tog ordförande till orda och vidarebefordrade en inbjudan från trygghetsboendet Eken att få komma på besök och få information och fika den 29 augusti. Därefter gavs information om vad som hänt i lokalfrågan med anledning av att kommunen inte längre kunde hyra ut Alneskolans matsal efter att samverkansföreningen lagts ner.

Enligt uppgift från kommunen stod det skolans rektor fritt att låna ut lokalen till oss så vi hoppades på ett positivt besked. Emellertid väntade vi på besked om utlovat möte med rektorerna i frågan men trots påstötningar av både oss i styrelsen och journalisten kom inget men till slut den 16 augusti kom ett mejl med besked om att visserligen kunde vi låna matsalen men inte hemkunskapsköket med det porslin som samverkansföreningen donerat till skolan. Vi skulle alltså inte ha möjlighet att ställa upp vår kaffebryggare och brygga kaffe och tillverka smörgåsar till våra pensionärer och handdiska efteråt. Det säger sig självt att ett pensionärsmöte utan kaffe och tilltugg inte är möjligt. Vi har aldrig lagat mat utan de gånger det bjudits på mat har det varit catering.

Annons

Annons

Det har inte varit städat när vi kommit till våra 9 lördagsmöten utan vi har fått börja med att plocka smörgåsar, korvskivor, grönsaker m m. Våra köksansvariga har sedan återställt lokalen innan vi lämnat.

Harald Molin var grillmästare. Foto: Kristina Förare

Våra pensionärer som agerat rastvakter och även hjälpt till med annat praktiskt blev ju helt förstummade över hur vi blev behandlade och eftersom ingen annan lokal finns i Bonäset sedan folkets husföreningen sålde sin fastighet för att skänka pengarna till skolan stod föreningen inför nedläggningshot. Genast efter artikeln i ÖA ringde ägaren till tidigare lillkyrkan i Järved som stod tom efter bygget av församlingsgården och erbjöd oss att låna den men den saknade möbler och köksattiraljer som i såna fall skulle ha måst köpas in av oss vilket vi bedömde inte realistiskt.

Senare hörde ägaren av Eken av sig igen efter att ha räknat på platserna på Trygghetsboendet och erbjöd oss att gratis få vara där de aktuella 9 mötesdagarna per år med samarbete och eventuellt justering av dagar om värdinnan på Eken behövde lokalen för egna arrangemang. Vi i föreningens styrelse är mycket glada och tacksamma för denna omtanke om oss pensionärer och hoppas att det inte skall vara störande för de boende i huset utan tvärtom bidra till liv och rörelse.

Annons

Foto: Kristina Förare

Efter detta glädjande besked delades en frågetävling om olika årtal och annat i Ångermanland ut, där medlemmarna vid de olika borden fick klura på svaren utan hjälp av mobiler. Segrarna och de två borden som delade på andraplatsen fick pris och därefter avslutade vi det trevliga mötet i solen vid glittrande vatten.

Anna-Greta Strandberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan