Annons

Annons

Annons

Nybergs planer på Varvsberget

Insändare
Vems är ansvaret för Varvsberget?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Så är det dags igen. Läser i söndagens ÖA att det smids nya planer för Varvsberget, det vill säga den plats som i verkligheten är en av tätorten Örnsköldsviks kulturbärare. Namnet har ju sitt ursprung ur köpingetiden där Örnsköldsviks ”byggmästare” Johan Ödberg, byggde upp ett Skeppsvarv. Det blev tätortens första industri som i sin tur gav upphovet till idag namnet på området med namnet Varvet och framförallt namnet på tätortens stadsberg (Sundsvall har två) Varvsberget.

Annons

Annons

Varvsberget var en gång det stora och självklara besöksmålet för turister och besökare från när och fjärran. Varvsberget var det naturliga besöksmålet för att ta del av och njuta av den storslagna utsikten runtom och samtidigt koppla av med en kopp kaffe eller matbit i Varvsbergsrestaurangen.

Nu har Varvsberget inte varit som det skall vara under några år. Eventuella besökare har mötts av en stängd restaurang. Fy.

Det man undrar efter söndagens artikel i ÖA är över vad kommunen och förtrondevalda själva har för tankar. Känner dom ansvar eller överlåter dom till andra, Stockholmare eller vilka dom nu är, att forma tätorten till det som tillfredsställer deras egna intressen. Kommunalrådet tycker enligt ÖA att det är bra att ”man tar ett omtag och tittar på platsen igen”, och ”att det inte hänt så mycket är tråkigt”. Men vems är ansvaret och vem har ansvaret över att inget hänt? Vänsterpartiet tycks känna ansvar.

Jag tycker att kommunen ska ta ansvaret för Varvsberget och återskapa det till något som knyter an till den kulturbärare Varvsberget är.

Göte Nordmar

Övergiven minigolf på Varvsberget.

Bild: Izabelle Nordfjell

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan