Annons

Annons

Annons

Nära Sport

Läsartext
Modo Bears en succé

I sommar har maskoten Modobjörnen haft sällskap av närmare 100 barn på Kempevallen i Hörnett. För tredje året i rad arrangerade Modo FF Modo Bears för att få fler barn att upptäcka rörelseglädje.

– Under de här tre åren har det utvecklats till en gemenskap och mer än bara fotboll, säger Caroline Forsberg från Modo FF.

Detta är en läsartext.

Närmare 100 barn har varit med i sommar på satsningen Modo Bears, fotbollslek för de yngsta.

Annons

Det var för de allra yngsta fotbollsstjärnorna som Modo Bears kom till 2021. När Modo FF införde satsningen ville de få fler barn att testa på idrott. Då bjöd man in barn mellan fem och sju år att träna fotboll på ett lekfullt sätt.

– Även i år har det varit helt fantastiskt men många glada barn och vuxna! 98 anmälda barn har delats in i fyra grupper på två olika tider. Ledarna som kommer från Modo FF:s damlag gör också detta för tredje året, vilket innebär att fler och fler blir mer bekväm i ledarrollen, berättar Caroline Forsberg, eldsjäl inom Modo FF som är tränare i damlaget och också sitter i klubbens styrelse.

Colin Leek passade på att ge Modobjörnen en kram.

Annons

Annons

I år har Kempevallens gräs vid sex lördagar fyllts av förväntansfulla barn, föräldrar, syskon och flera mor- och farföräldrar. Spelare från Modos damlag har sett till att allt runtomkring flutit på. I mindre grupper har barnen fått testa på att dribbla, passa och spela match. Ibland har maskoten Modobjörnen dykt upp och många kramar och ”high fives” har delats ut.

– Vi har besökare i alla åldrar som kommer för att titta på barnen, ta en kaffe och äta en hamburgare även om man inte har anknytning till något barn. För att citera en besökare ”det är veckans höjdpunkt”.

Barnen har fått testa på att dribbla, passa och spela match.

Vad är det bästa med Modo Bears?

– Att fler barn får möjlighet att känna rörelseglädje och gemenskap, i och med att det också är kostnadsfritt tas även eventuella ekonomiska hinder bort. Modo Bears är också en möjlighet för fler unga ledare att få upp ögonen för en fortsättning inom fotbollen som ledare efter att man slutat som aktiv.

Sara Fridh

Kusinerna Hardy och Jacob tar en paus mellan övningarna.

Annons

Ledarna för Modo Bears kommer från Modo FF:s damlag.

Annons

Framtida fotbollsstjärnor? Loui, Edvin och Alfred var förstås mäkta stolta över sina medaljer.

Medaljutdelning efter sommarens sista Modo Bears.

Festis och banan smakar extra gott efter träning.

Mååål!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan