Annons

Annons

Annons

Köpmanholmen

Läsartext
Välbesökt invigning av Prästbergets leder

Vandringslederna på Prästberget, Köpmanholmen, invigdes officiellt söndagen den 20 augusti i strålande sensommarsol ute på Köpmanholmens havsbad vid Hålviksvägen.

Detta är en läsartext.

Invigning av Prästbergets vandringleder vid Köpmanholmens havsbad.

Annons

Köpmanholmens Samhällsförening bjöd in allmänheten till denna historiska invigning. Cirka 70-80 personer i alla åldrar hade mött upp och hälsades välkomna av föreningens ordförande Bert Ulander.

Han presenterade föreningens drivande arbetsgrupp för vandringsleder som bär det passande namnet "Strålande utsikter".

Gruppen har verkat i drygt 2 år och möjliggjort projektet, med ett stort och positivt stöd av Regionen, kommunen och inte minst markägaren Svenska Kyrkan. Bert tackade alla som varit med och bidragit på olika sätt.

Annons

Annons

Samhällsföreningens ordförande Bert Ulander klipper symboliskt av en kvist och förklarar vandringslederna på Prästberget invigda.

Anders Thorsén berättade mera om bakgrunden och syftet med stigarna och Lena Edblom berättade om kommande planer med två stycken arkitektritade vindskydd, entréskyltar med kartor samt informationsskyltar om landhöjningen med mera. Hon läste även upp en hälsning från Niklas Selin på Regionen, som inte hade möjlighet att närvara.

Utsikt över Köpmanholmen och skärgården.

Därefter bjöds på varmkorv och sedan kunde alla som ville och kunde följa med upp på berget längs de nya lederna, där man uppe vid Trappan och Platån får en fantastisk utsikt över Köpmanholmen och skärgården.

Guldkusten

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan