Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Insändare
På våra äldreboenden är pandemin inte över

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

WHO gick den 5 maj 2023 ut med att pandemin (covid-19) var över. Den anses inte längre allmänfarlig, utan ter sig som en ”vanlig” influensa. Folket i samhället behöver inte testa sig längre vid symtom... Vissa får till och med jobba med lindriga symtom. Livet har börjar rulla på igen så att säga.

Men inom väggarna på vård och omsorgsboendena har tiden stannat till. De som jobbar ska stanna hemma vid symtom, helt rätt... Men då ska de heller inte straffas med karensavdrag kan man tycka, eller?

Annons

Annons

De äldre testas vid symtom och sitter därefter i karantän i cirka sju dagar från och med testdag. Att det sen tar många dagar innan provsvar kommer gör att de oftast får sitta där i sin ensamhet i flera dagar om det visar sig vara negativt.

Om det visar sig vara positiv får de besöka av personalen som kommer in i full skyddsmundering... Vilket kan vara både skrämmande och oroande för till exempel en demenssjuk.

Fare för de flesta. Men inom vissa väggar finns de personer som fortfarande tampas med detta, överbeskyddande och bortglömda.

Laila

Bild: Julia Engström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan