Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Ronnie fick ett hjärtligt mottagande på Sundhem

Ronnie Sahlén är omåttligt populär hos pensionärerna. Den 17 augusti kom han till äldreboendet Sundhem och fick ett mottagande, som skulle göra alla artister avundsjuka.

Detta är en läsartext.

Ronnie Sahlén har begåvats med en guldstrupe, som gör honom omåttligt populär hos pensionärerna. Foto: Kjell Larsson

Annons

Förväntningarna hos publiken gick att ta på i den dallrande luften. I en knökfull samlingslokal steg sorlet då Ronnie visade sig i dörröppningen och öppnade munnen. Vad han sa var inte så viktigt, utan bara att han uppenbarade sig var fullt tillräckligt.

Ronnie fattade mikrofonen och sa att han tänkte få börja sjunga Små Nära Ting, som Christer Sjögren med sin mörka röst sjungit in. Att publiken gillar Christer Sjögren framgick som svar på Ronnies inledande fråga. När Ronnie var klar med sången fick vi höra att Jan Sparring sjungit in samma låt. Under den dryga timmen på Sundhem, så kom Ronnie tillbaka till både Christer Sjögren och Jan Sparring ett antal gånger.

Annons

Ronnie Sahlén blev omklappad av en beundrarinna efter att ha sjungit odödliga sånger på Sundhem. Foto Kjell Larsson

Annons

Ronnie Sahlén saknar absolut inte låtar, utan det finns hur många som helst att plocka fram. Att Elvis alltid legat Ronnie varmt om hjärtat är välbekant. Ronnie tolkar låtarna på sitt sätt och har aldrig försökt härma Elvis. vilket bara blir patetiskt. Ronnie försöker aldrig härma någon annan, utan sjunger Regniga Natt och Livet Är Till För Att Levas på sitt sätt, vilket rev ned stora applåder.

Gunnar Wiklund är en annan artist som ständigt är aktuell för Ronnie, som spelat in en skiva för att hylla honom. Skivan är slutsåld för länge sedan, men låtarna är outslitliga. Det blev inte Han Måste Gå och inte heller Vandra Vidare eller Mest Av Allt, utan Var Finns Den Sol Du skänkte mig ur låtskatten som räcker till en hel Gunnar Wiklund kväll, vilket ofta efterfrågas. Själv har jag varit med om två sådana succékvällar på Bergsgatan.

Ronnie Sahlén fick sig en välförtjänt kopp kaffe, efter att sjungit drygt en timme. Foto Kjell Larsson

Att Ronnie Sahlén ogillar krig kommer fram mer och mer ju längre kriget pågår i Ukraina. Ronnie avslutade med Det Skall Bli Frid På Vår Jord, som Artur Eriksson sjungit in. Hoppfullt, liksom att Ronnie Sahlén tillsammans med Oskar Wedmans damkör La Chorale kommer till Thuleteatern för att sjunga för Lions insamling till cancerforskningen i Umeå i slutet av oktober. Det är redan bestämt att vi då kommer att få höra Elvis Presleys allra bästa gospels, dit O Store Gud får räknas då de sjunger How Great Thou Art, så taket kommer att lyftas minst en meter törs jag lova.

Kjell Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan