Annons

Annons

Annons

Att vara förälder

Insändare
Föräldrarna känner sina barn bäst

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi har läst artiklarna angående utökad vistelse på förskolan för syskon som har fått en lillasyster eller lillebror. På 80-talet hade vi småbarn och diskussionen då handlade om föräldrars önskan att syskon skulle kunna fortsätta vara på det som då hette dagis. Vi var många som verkligen önskade att det hade varit möjligt. Det är fantastiskt att det nu är verklighet.

Annons

Det som förvånar oss är att en del personer verkar vara emot valfrihet för föräldrar och familjer. Det går, precis som tidigare, alldeles utmärkt att ha äldre syskon hemma heltid eller 15 timmar i förskolan. Förslaget om utökad tid för syskon innebär bara att valfriheten blir större. Det kan finnas barn med npf-diagnoser, bebisar med kolik, nyfödda tvillingar eller annat som gör att en familj behöver ha äldre syskon på förskolan några fler timmar. Vi önskar att fler kunde se på andra familjers olika förutsättningar på ett ödmjukare sätt istället för att döma andra utan att veta hur den familjen resonerar.

Annons

Det är alltid viktigt att försöka förstå andras situation och respektera den och låta bli att uttrycka sig på ett otrevligt sätt om andra. Vi är av tron att det är föräldrarna som känner sina barn bäst och vi utgår från att alla föräldrar vill sina barns bästa.

Mormor och morfar

Bild: Emmy Norgren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan