Annons

Annons

Annons

Själevad-Haffsta

Läsartext
PRO Örnsköldsvik ordnade Augustifest

Tisdagen den 15 augusti samlades ett 40-tal av PRO Örnsköldsviks medlemmar i grillkåtan vid Friluftscentralen i Själevad.

Detta är en läsartext.

Det var mysigt inne i grillkåtan. Foto: Elsy Sjöberg

Annons

Det var PRO:s aktivitetsgrupp bestående av Lena och Ivar Svensson och Anette Olofsson som ordnat en Augustifest. Undertecknad hälsade välkommen innan Ivar presenterade aftonens program. Vi blev först serverade ett fantastiskt gott laxknyte som de hade värmt på grillen. Det bestod av lax, potatis, morot och lök. Till det fick vi valfri dryck.

För att Lena och Anette skulle kunna duka av ostörda gick vi ut och Ivar berättade om området. Hösten 1992 började bygget som skulle bli Själevads friluftscentral. En samverkansförening bestående av sex föreningar bildades. På försommaren 1995 invigdes friluftscentralen och 2010 invigdes grillkåtan. I anslutning till friluftscentralen har Veckefjärdens naturreservat bildats. Genom de tre fjärdarna, Happsta-, Själevad- och Vecke-fjärden vandrar lax och havsöring upp i Moälven och Söderå ån för att fortplanta sig.

Annons

Annons

Ivar Svensson berättade om området.

Efter denna intressanta information gick vi tillbaka in i grillkåtan där vi blev serverade kaffe och jättegod kaka. Vi fick också härlig underhållning av Patrik Forslund. Han sjöng och spelade många kända låtar, till exempel ”Jag trodde änglarna fanns”, ”Ta mig till havet”, ”Tusen bitar” och ”En clown i mina kläder”. Det blev även lite allsång med ”Dagny” m.fl. Innan aftonen avslutades blev det dragning på lotteriet med många glada vinnare. Ivar tackade Patrik och alla som kommit denna afton och alla tackade aktivitetsgruppen för detta fina initiativ.

Elsy Sjöberg

Patrik Forslund underhöll.

Själevads kyrka och bro.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan