Annons

Annons

Annons

Pride

Insändare
M: Tillåt surrogatvärdskap

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Att som kvinna äga rätten till våra egna kroppar, det är en central del i att vara feminist. För oss är det viktigt och här skiljer sig Moderaterna från flera andra partier.

Genom att tillåta altruistiskt surrogatmödraskap i Sverige skulle vi förbättra möjligheterna för hbtqi-personer att bilda familj.

Annons

Annons

Barnlängtan och föräldraförmåga styrs inte av huruvida du är i en hetero- eller homorelation. Idag hamnar många familjer som skaffar barn genom surrogatmoderskap utomlands i en rättsosäker situation, där både föräldrar och barn hamnar i kläm. Den civilrättsliga lagstiftningen måste vara anpassad efter hur människor idag väljer att leva sina liv.

Motståndet mot altruistiskt surrogatvärdskap påminner allt för ofta om motståndet mot självklarheter som abort, preventivmedel och annat som stärker kvinnors makt över sitt eget liv.

De familjer med barn som tillkommit genom surrogatmoderskap och redan i dag finns i Sverige ska ha samma självklara trygghet som alla andra familjer. Men tyvärr finns idag många rättsliga oklarheter. Därför behöver lagstiftningen på detta område förtydligas.

Vi ses på lördag i Örnsköldsviks Prideparad, kom och gå för kärleken och allas lika rättigheter du med.

För livsviktig skillnad.

Linnéa Berggren (M), ordförande Örnsköldsvik

Jeanette Karlsson (M), gruppledare Örnsköldsvik

Anna Strandh Proos (M), regionråd Västernorrland

Viktoria Jansson (M), regionråd Västernorrland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan