Annons

Annons

Annons

Örnsköldsvik

Läsartext
Hälsoprofilen Johan Holmsäter föreläste i Ö-vik

Tack vare att Christer Wikström, Rotarys före detta president i Ö-vik, inbjudit till lunchträff på Statt den 15 augusti fick jag möjlighet att delta i en mycket inspirerande föreläsning av Johan Holmsäter.

Detta är en läsartext.

Hans idéer om ett friskare och mer rörligt liv ledde till skapandet av riksorganisationen Friskis & Svettis 1978. Hans inställning och insikt som hälsofilosof och entreprenör är att fysisk aktivitet ger grunden till hälsa, välbefinnande och framför allt glädje åt ett stort antal människor.

Friskis & Svettis grundare Johan Holmsäter föreläste i Örnsköldsvik, i ett samprojekt med Pensionsskolan, Örnsköldsviks Rotaryklubb och First Hotell Statt. Foto: Margareta Hedberg

Annons

Annons

Friskis & Svettis är idag Sveriges största idrottsförening med mer än en halv miljon medlemmar och verksamhet i många olika länder. Att röra på sig ska vara enkelt och lustfyllt och alla ska kunna delta.

Vi i publiken som kunde stanna kvar efter lunchen fick en givande diskussion med Johan. Eftersom jag själv varit och fortfarande är aktiv i Friskis & Svettis är jag mycket imponerad av den förening som byggts upp och drivs enbart av engagerade ledare.

Man är så gammal som man känner sig.

Idag träffade jag en bekant på stan och jag berättade om föredraget av Johan Holmsäter. Hon säger då: ”Vilken tillfällighet. I början av 70-talet var jag på kurs i Kramfors i Svenska Gymnastikförbundets regi och då var det Johan Holmsäter som var ledare för utbildningen".

Johan Holmsäter berättade i Sommar i P1 den 25 juli 2016, om sin övertygelse att rörelse ger människor möjlighet att hålla sig friska. I dagens samhälle är detta mer aktuellt är någonsin i och med samhällets problem med allt större sjukfrånvaro, höga ekonomiska kostnader samt svårighet att rekrytera personal. Vi människor måste själva ta mycket större ansvar för vår hälsa än vi gör idag.

Annons

Annons

Jag hoppas och önskar att Johan Holmsäter därför återkommer till Örnsköldsvik och kan hålla sitt värdefulla och inspirerande föredrag för en mycket större publik än 20 personer.

Många skulle ha glädje och nytta av att få höra hans idéer och tankar om hur man själv genom egen kraft kan påverka sin situation och få ett ökat välbefinnande.

Margareta Hedberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan