Annons

Annons

Annons

Pride

Insändare
C: Vi kommer alltid stå upp för allas lika värde

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Centerpartiet kommer alltid försvara människors lika värde, den liberala demokratin och ett öppet samhälle.

Vi lever i en orolig tid med krig där polariseringen och hotet mot vår demokrati växer sig starkare. Särskilt utsatta är HBTQI+-personer. Runt omkring i världen införs lagstiftning som begränsar deras rättigheter och retoriken mot dem hårdnar. Exempelvis har Polen infört HBTQ-fria zoner, delstaten Florida i USA har beslutat om en “Don’t say gay”-lag som förbjuder undervisning om sexuell läggning och Uganda antog nyligen en lag som innebär dödsstraff för homosexualitet.

Annons

Annons

Marielle Hagström (C), kretsordförande Örnsköldsvik

För ett antal år sedan utsågs Örnsköldsvik till Sveriges mest homofientliga stad. Vår kommun har gjort en viktig resa sedan dess för att bli mer kärleksfull och inkluderande. Dessvärre finns hotet mot HBTQI-personers rättigheter även i Sverige. Regnbågsflaggan halas, drag queens hånas och transläger för barn ställs in på grund av hot. För bara någon vecka sedan svajade regeringens stödparti i sina värderingar när en av deras centrala företrädare gjorde grovt felaktiga och förkastliga uttalanden om att Pride legitimerar pedofili. Det var därför en viktig signal från statsministern att både delta i och bjuda in till mingel i samband med Pride.

Det är uppenbarligen viktigare än någonsin att stå upp för de värden som har byggt vårt samhälle och demokrati starkt. Centerpartiet Örnsköldsvik kommer därför med glädje att delta i det lokala Pridearrangemanget. Vi kommer att gå för allas lika värde, friheten att vara sig själv och självklarheten att få älska efter eget hjärta.

Vi kommer att hålla gränsen mot de krafter som vill skapa splittring och sprida hat i vårt samhälle - varje dag året om.

Marielle Hagström (C), kretsordförande Örnsköldsvik

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan