Annons

Annons

Annons

Själevad-Haffsta

Läsartext
PRO Själevads uppstart

Den 1 augusti i väder med regn- och åskskurar, bjöd föreningen på sommarträff på Rundlogen på Själevads Hembygdsgård.

Detta är en läsartext.

Per-Åke Stockberg underhåller och vi blev bjudna på varm korv.

Annons

Ordförande Nils-Erik Forsman hälsade välkommen till dagens underhållare Per-Åke Stockberg och de 100 deltagare som kommit och satt sig vid de dukade kaffeborden. Per-Åke med sin saxofon och härliga sångröst underhöll oss innan det serverades kaffe.

Det fanns en tipsrunda uppsatt runt väggarna med fågelholkar som man skulle gissa vilka fåglar som häckade där. De gällde att ha fantasi. Som brukligt hade Essy Jonsson och Märta Engblom fixat en korg med diverse frukter och övrigt som man skulle gissa vikt på, det var Birgit Hellström som hade gissat närmaste vikten på korgen.

Annons

Annons

Saxofonens mästare Per-Åke underhöll oss igen med sång och fortsatte med kända och medryckande låtar. Ordförande Nils-Erik Forsman informerade om kommande aktiviteter och Eleonore Nordin berättade att det blir utegympa på Hembygdsgården på måndagar med start den 7 augusti och det blir stående gympa för leder och muskler.

Dagen avslutades med att vi blev bjudna på varm korv och det blev en stunds samvaro ute.

Skogsfalke underhåller

Nästa träff blev mötet den 15 augusti på Församlingshemmet som samlade 80 medlemmar. Vice ordförande Roger Hedlund hälsade alla välkommen och vi fick underhållning den här dagen av Skogsfalke. En härlig trio som spelar folkmusik, sjunger och även drog av en gitarr boggie. På den fina sången om Barndomshemmet, sjöng många av oss med.

Det blev information om vad som kommer i höst, svampkurs, gympa, promenader, musikquiz, bridge, boulen och en bokcirkel, pågår. Det blir en sensommar träff på Hembygdsgårdens rundloge den 29 augusti.

De resor som är planerade är Jamtli julmarknad och i mars nästa år blir det en resa till London. Pro Själevad är en aktiv förening med många strängar på sin lyra.

Eleonore Nordin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan