Annons

Annons

Annons

Rullskidskytte-SM 2023

Se världsstjärnorna jaga SM-medaljer på rullskidor

Sommar och sol till trots – här kommer en nyhet som gläder alla vintersportälskare!

ÖA fortsätter att satsa på livesänd sport – och kommer även denna säsong visa ett antal skidskyttetävlingar direkt på sajten.

Först ut är rullskidskytte-SM som avgörs 18-20 augusti.

SE TÄVLINGARNA HÄR

Helgen den 18-20 augusti avgörs rullskidskytte-SM i Sollefteå, där några av Sveriges – och världens – största stjärnor väntas komma till start.

Tack vare ett samarbete mellan Svenska skidskytteförbundet och tidningens ägare Bonnier News kommer ÖA sända hela tävlingshelgen direkt på sajten och i appen.

– Att alla skidskytteintresserade kan följa oss antingen via Expressen eller lokalt via någon av alla Bonniers lokaltidningar känns jättebra. Det går hand i hand med hur vi vill nå ut, säger skidskytteförbundets generalsekreterare Rikard Grip.

Senast rullskidskytte-SM hölls i Sollefteå var 2021.

Bild: Olle Larsson

Annons

Annons

Under vintern kommer flera tävlingar med våra svenska skidskyttestjärnor och lovande talanger att visas på sajten – men först ut är alltså rullskidskytte-SM.

Tävlingarna startar på fredagen då det vankas rullskidtävling, utan gevär. Sedan följer distans och sprint för samtliga åldersklasser, från ungdomar upp till senioreliten.

– Vi är glada över det fina samarbetet med skidskytteförbundet, säger Mikael Nordstrand som är utvecklings- och rättighetsredaktör inom Bonnier News.

Fakta

Så sänder vi från rullskidskytte-SM

Fredag:

Rullskidtävling Senior

SE SÄNDNINGEN HÄR

Lördag:

USM Distans

Ung JSM Distans

SM Kortdistans och JSM Distans

SE SÄNDNINGEN HÄR

Söndag:

USM Sprint

Ung JSM Sprint
SM/JSM Sprint

SE SÄNDNINGEN HÄR

Med reservation för ändringar.

Annons

Annons

Förutom medaljerna i sig är rullskidtävlingarna viktiga för de åkare som vill ha en chans att tävla internationellt i vinter. Tillsammans med säsongspremiären i november ligger de till grund för uttagningen till världscupen och IBU-cupen.

Det finns med andra ord mycket att tävla om i Sollefteå – och hela dramatiken visas på allehanda.se.

Fakta

Så gör du för att se livesport på Allehanda

För att ta del av livesporten krävs en prenumeration på det Bonnier News-gemensamma paketet +Allt, alternativt på Örnsköldsviks Allehandas e-tidning eller papperstidning (paketen som heter Digital Premium eller Total). Vi gör innehållet exklusivt för er som väljer att betala lite mer, helt enkelt.

Har du idag en sajtprenumeration, på paketet digital, kan du enkelt uppgradera till +Allt direkt på sändningssidan för livesport, eller redan nu genom att klicka här. Då har du fortsatt tillgång till både livesport och övriga lokala sajter inom Bonnier News Local. Dessutom – alla artiklar på DN.se och Expressen.se.

Alla sändningar kommer att finnas kvar på allehanda.se/livesport och finnas tillgängliga som repriser i efterhand.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan